Μας θύμισε τις παλιές εποχές: Στραπατσάδα της γιαγιάς με αυγά καγιανά και ντομάτα

Τα αυγά καγιανά με ντομάτα είναι από τα πιάτα που σε γεμίζουν αναμνήσεις από το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό εκείνα τα καλοκαιρινά βράδια!

Υλικά:

6 αυγά, χτυπημένα
5-6 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
μια πρέζα ζάχαρη
150-200 γρ.τυρί φέτα, θρυμματισμένη
λίγο δυόσμος ή βασιλικός
1 πρέζα ρίγανη
1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
πάπρικα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες (οι ντομάτες ξεφλουδίζονται εύκολα αν τις βυθίσετε για μερικά δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει) και τις κόβετε σε κομματάκια.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχντετε τις πιπεριές (προαιρετικά) και τις σωτάρετε για 2 λ να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι (προσοχή στο αλάτι ανάλογα με τη φέτα που θα χρησιμοποιήσετε) και πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις η σάλτσα ντομάτας αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να εξατμισθούν τα περισσότερα από τα υγρά της.
Χτυπάτε τα αυγά και θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια. Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά τη φέτα (προαιρετικά) και ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ενσωματωθούν. Μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά πασπαλίζετε με την ξερή ρίγανη, το ψιλοκομμένο δυόσμο (ή βασιλικό) και τη πάπρικα. Σερβίρετε γαρνίροντας με λίγη φέτα θρυμματισμένη και τη συνοδεύετε με φρέσκο, ζεστό ψωμί.
*Μπορείτε να αφαιρέσετε τη φέτα και να τη φτιάξετε μόνο με αυγά και ντομάτα. Η πιπεριά είναι προαιρετική αλλά θα δώσει στη στραπατσάδα σας μια υπέροχη, ιδιαίτερη γεύση.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους