Μετρό Μόσχας: Το ωραιότερο μετρό παγκοσμίως μεταφέρει 7 εκατ. επιβάτες καθημερινά

Ένα μετρό έργο τέχνης. Ένα μετρό με βαριά ιστορία καθώς η πρώτη του λειτουργία έγινε το 1935 και σήμερα διαθέτει 182 σταθμούς και γραμμές 301 χιλιομέτρων. Εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 7 εκατομμύρια επιβάτες. Ο λόγος για μετρό της Μόσχας, το οποίο είναι δεύτερο σε επιβατική κίνηση πίσω μόνο από το μετρό στο Τόκυο.

Μέτρο Μόσχας – Ένα μουσείο

Πέρα όμως από την ιστορική και συγκοινωνιακή σημασία του, το μετρό της Μόσχας είναι ένα μεγάλο μουσείο. Οι πρώτοι σταθμοί αποτελούν ένα εκλεκτικό μείγμα μπαρόκ, κλασικισμού, σοβιετικού ρεαλισμού και σχεδόν θρησκευτική εικονογράφησης με εξιδανικεύσεις της ιστορικών χαρακτήρων, παραστάσεις σημαντικών νικών και σκηνές από τον αθλητισμό, τη βιομηχανία, τη γεωργία, το πολεμικό παρελθόν και παρόν, το φωτεινότερο μέλλον που ακολουθεί, και την ηρωική εργατική εργατική τάξη από διάφορες σοβιετικές εθνότητες. Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Οκτωβριανή Επανάσταση!

Τα τεχνουργήματα περιλαμβάνουν ανάγλυφα, ζωφόρους, μαρμάρινα και χάλκινα αγάλματα, βιτρό παράθυρα και αμέτρητα ψηφιδωτά φτιαγμένα με γυαλί, μάρμαρο και γρανίτη.

Φωτογραφίες από το μετρό της Μόσχας

Stitched Panorama

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta