Το μυστικό της γιαγιάς: Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά όπως τα φτιάχνουν στο χωριό

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σ’ ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά και η παρακάτω συνταγή θα σας μάθει όλα τα μικρά μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα!

Υλικά

700 γρ σπαγγέτι
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ. Σκόρδο
1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα
300 ml νερό
1 κύβο βοδινό ή κότας1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα δάφνης3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.τ.γ ζάχαρη
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ παρμεζάνα κομμάτι ή γραβιέραΜυστικά της γιαγιάς για μακαρόνια με κιμά

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή (πλασωτέ) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και το σκόρδο.
Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά να σoτιριστεί.

Αφήνουμε να θωρακιστεί καλά και σπάμε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύουμεσυνεχώς.
Αφήνουμε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.
Προσθέτουμε την τομάτα, το κον κασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, βάζουμε σε μέτρια ένταση την φωτιά
και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
Ανά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου τα βράσαμε για να τα κρατήσουμε.
Όταν ο κιμάς μας είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα έτοιμος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Τρίβουμε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτουμε λίγα ζυμαρικά στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτουμε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά.
Τέλος τρίβουμε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτό ειναι το μυστικό!

Χρησιμοποιήστε κιμά μοσχαρίσιο από ελιά ή λάπα ή σπάλα.
Ο κιμάς θέλει φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα για να ψηθεί και να μελώσει ωραία
Ο κιμάς θέλει δυνατή φωτιά για να ψηθεί και να θωρακιστεί καλά αλλιώς θα βράσει στο σοτάρισμα και δεν θα πάρει χρώμα.

Το σύρμα χειρός το χρησιμοποιούμε μια φορά μόνο για να σπάσουμε τον κιμά, έπειτα ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
Μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και να αποθηκεύσετε και στην κατάψυξη σε μικρότερες μερίδες ώστε να έχετε και άλλες φορές που δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε.
Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια με κιμά που θα ξεπεράσουν και της μαμάς και της γιαγιάς!

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους