5 φαγητά που τρώνε οι Ιάπωνες, που δεν θα έτρωγες για όλα τα λεφτά του κόσμου!

Κάθε χώρα έχει τα δικά της πιάτα που οι ξένοι βλέπουν τρομακτικά. Εγώ δεν τους παρεξηγώ. Πολλές φορές τρομάζω με κάποια παραδοσιακά μας φαγητά. Τώρα σχεδιάζω να πάω στην Ιαπωνία και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να δοκιμάσω τις σπεσιαλιτέ τους.

1. Μπολ με καλαμάρι που χορεύει (Odori-don)

Η Σως σόγιας χύνεται πάνω στο καλαμάρι για να αρχίσει να κινείται , δίνοντας την ψευδαίσθηση της νεκρανάστασης (ναι, είναι νεκρό). Ο παραδοσιακός τρόπος να το σερβίρουν είναι με το καλαμάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια και το υπόλοιπο σερβίρετε στα πλάγια του πιάτου όταν το καλαμάρι τελειώνει τον ‘χορό’ του.

2. Ωμό κρέας αλόγου (Bashimi)

Η ιδέα του να τρως κρέας αλόγου είναι αρκετά αποκρουστική για τους περισσότερους. Βέβαια, οι Ιάπωνες το τρώνε ωμό και υποτίθεται έχει και πολύ ωραία γεύση, σαν sushi.

3. Φασόλια σόγιας μετά από ζύμωση

Τα φασόλια μαγειρεύονται σε ατμό και μετά ζυμώνονται με Bacillus subtilis, ένα είδος ενός υγιούς βακτηρίου. Ναι, τρώνε φασόλια μαγειρεμένα με βακτήρια. Η οσμή τους είναι το πραγματικό τεστ εδώ. Έχει μία πολύ έντονη μυρωδιά που μπορεί να διώξει πολλούς. Άμα ξεπεράσετε όμως αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τη γλίτσα που βγαίνει από τα ζυμωμένα σε βακτήρια φασόλια. Εκεί το τρώνε για πρωινό, σερβιρισμένο με ρύζι στον ατμό.

4. Ακρίδα βρασμένος με γλυκιά σόγια (Inago)

Inago σημαίνει ακρίδα. Οι ακρίδες ζεματίζονται σε νερό που βράζει και αποξηραίνονται στον ήλιο για δύο μέρες. Μετά, μαγειρεύονται σε ένα μείγμα ζάχαρης και tsukudani, που είναι σως σόγιας και φυκιού. Μοιάζουν με κατσαρίδες πάνω σε ρύζι. Ευχαριστώ, μάλλον δεν θα πάρω.

5. Σπέpμα ψαριού sperm (Shirako)

Η ιδέα του να τρως σπέpμα από ζώο είναι κάτι που θα έκανε τους περισσότερους να γελάσουν. Αλλά οι Ιάπωνες έκαναν μία σπεσιαλιτέ από σπέpμα ψαριού και το τρώνε και ψητό και ωμό. Μοιάζει με κρέμα κάπως.

Credit: elitereaders.com

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα