Μεγάλη Προσοχή: Αυτά είναι τα 8 Φαγητά που ΔΕΝ πρέπει Ποτέ να τα Ζεσταίνουμε σε Φούρνο Μικροκυμάτων

Όσο νόστιμο και υγιεινά μαγειρεμένο και να είναι το γεύμα σας, μπορεί να χάσει τα οφέλη του για την υγεία και να προκαλέσει δηλητηρίαση αν το ξαναζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα με φαγητά που καλό θα ήταν να φάτε αμέσως μόλις μαγειρέψετε.

1. Σέλινο

Το σέλινο είναι ένα τέλειο συστατικό για σούπες, αλλά μόνο μέχρι πριν μπει στον φούρνο μικροκυμάτων. Το σέλινο περιέχει νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε τοξικά νιτρώδη και καρκινογόνες νιτροζαμίνες όταν το ξαναζεσταίνουμε. Δοκιμάστε να φτιάξετε κρεμώδη σούπα από σέλινο – θα είναι νόστιμη ακόμα και κρύα.

2. Αβγά

Πραγματικά αμφιβάλλουμε για το αν θα ξαναζεσταίνατε την ομελέτα σας, αλλά όπως και να έχει, θέλουμε να σας προειδοποιήσουμε: όταν τα ξαναζεσταίνετε, τα αβγά γίνονται τοξικά. Είναι καλύτερο να τα προσθέσετε στο σάντουιτς ή την σαλάτα σας. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να τα ξαναζεστάνετε ή να τα πετάξετε.

3. Σπανάκι

Πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή λατρεύουν το σπανάκι, επειδή περιέχει πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Όπως το σέλινο, έτσι και το σπανάκι περιέχει πολλά νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε νιτρώδη και νιτροζαμίνες όταν ξαναζεσταίνεται.

Προσθέστε το σπανάκι σε smoothie, σάντουιτς ή σαλάτες και απολαύστε τα πλεονεκτήματα του στο έπακρο χωρίς προβλήματα.

4. Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι πολύ παράξενα: παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και αμινοξέα, δεν τα χωνεύουμε σωστά τις περισσότερες φορές. Και όταν ξαναζεσταίνετε το ριζότο που σας έχει περισσέψει, το πρόβλημα χειροτερεύει: η σύνθεση των πρωτεϊνών των μανιταριών αλλάζει και αυτό προκαλεί πόνο και φούσκωμα στο στομάχι.

Αν δεν θέλετε να πετάξετε τα μανιτάρια που σας έχουν περισσέψει, βάλτε τα στο ψυγείο και φάτε τα την επόμενη μέρα ζεσταίνοντας το γεύμα σας στου 70 βαθμούς Κελσίου. Αλλά η καλύτερη χρήση είναι να τα προσθέσετε στα μακαρόνια ή σε μια σαλάτα.

5. Πατάτες

Προς έκπληξη μας, και οι πατάτες βρίσκονται στην μαύρη λίστα. Οι ξαναζεσταμένες πατάτες χάνουν την γεύση και τα οφέλη τους για την υγεία και μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και αλλαντίαση αν τις βάλετε σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλό θα ήταν να καταναλώνετε τον πουρέ και τις τηγανητές πατάτες αμέσως. Αν σας έχουν μείνει βραστές πατάτες, βάλτε τις στην σαλάτα σας.

6. Κοτόπουλο

Όταν ξαναζεσταίνεται το κοτόπουλο, αλλάζει η σύνθεση των πρωτεϊνών του και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την πέψη. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να προσθέσετε το κοτόπουλο που σας περίσσεψε σε σαλάτα ή σάντουιτς.

7. Παντζάρια

Τα παντζάρια έχουν οφέλη για την υγεία ακόμα και σε σούπες. Αλλά είναι καλό να αποφεύγετε να ξαναζεσταίνετε τα παντζάρια, γιατί είναι γεμάτα νιτρικά άλατα. Τα φρέσκα παντζάρια είναι τα πιο υγιεινά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε smoothie ή σαλάτες.

8. Ρύζι

Το ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αμινοξέα, αλλά επίσης περιέχει σπόρους βακτηρίων που επιβιώνουν ακόμα και μετά το μαγείρεμα. Αν το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου αφότου το μαγειρέψετε, τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν και αυτό μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση.

Δεν βοηθά το να το ξαναζεστάνετε, γι’αυτό είναι καλύτερο να φάτε το ρύζι αμέσως ή να το βάλετε στο ψυγείο μέσα σε μια ώρα αφότου το μαγειρέψατε και να το κρατήσετε εκεί μέχρι την επόμενη μέρα.

Credit: brightside.me

Related posts

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Μελομακάρονα του ονείρου: Τα 6 απόλυτα μυστικά για σου βγουν τραγανά απ’ έξω και μελωμένα από μέσα