Ρίχνει στη γάστρα το κοτόπουλο μαζί με πατάτες και σκόρδο και τα ψήνει για 7 ώρες. Μόλις τα βγάλει απ’το φούρνο; Αριστούργημα!

Η συνταγή που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Κοτόπουλο με πατάτες, σκόρδο και παρμεζάνα: ένα πλούσιο, σπιτικό γεύμα που σίγουρα θα απολαύσει η οικογένεια σας.

Υλικά:

– 8 μπούτια κοτόπουλου με το κόκαλο και την πέτσα
– 1/2 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
– 1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
– 1/4 κ.γ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
– Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
– 1 κιλό μικρές πατάτες κομμένες σε τέταρτα
– 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
– 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
– 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού κομμένα

Οδηγίες:

Αρχικά, προσθέστε στο κοτόπουλο τον βασιλικό, την ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Στην συνέχεια λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο με το κρέας προς τα κάτω, αφήστε το μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα, 2-3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το περιττό λίπος και αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη.

Βάλτε τις πατάτες να ψηθούν αργά. Ρίξτε λάδι, σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε από πάνω το κοτόπουλο. Καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να μαγειρευτεί για 7-8 ώρες ή 3-4 ώρες σε δυνατή φωτιά, ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο. Ρίξτε από πάνω παρμεζάνα πριν σερβίρετε.

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Credit: shareably.net

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους