Η σπαρακτική συνάντηση τους: Σύρος βρήκε τον αδελφό του που πίστευε ότι είναι νεκρός

Μέσα σε όλη την σκοτεινή οδύνη, ένας άνθρωπος βρέθηκε στην Καλαμάτα για να μάθει για την ζωή του αδερφού του, μετά το ναυάγιο.

Αρχικά πίστευε ότι ο αδερφός του δεν ήταν ζωντανός αλλά ευτυχώς διαψεύστηκε. Η στιγμή που τον βλέπει στο λιμάνι της Καλαμάτας είναι σπαρακτική.

Η στιγμή που συναντιούνται

Οι δυο τους κλαίνε αγκαλιασμένοι με τον επιζώντα να ξεσπά σε λυγμούς μετά τα όσα έχει ζήσει και τον αδερφό του να προσπαθεί να του δώσει κουράγιο. Οι δυο τους συναντιούνται και αγκαλιάζονται ενώ έχουν ανάμεσά τους τα κάγκελα του λιμανιού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς δεν μπορούν να μπουν στον χώρου που διαμένουν οι διασωθέντες.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έχουν σπεύσει συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου από μέρη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης όπου διαμένουν, από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα νέα για το ναυάγιο.

Όπως αναφέρουν δεν είναι εύκολο να μάθουν εάν οι συγγενείς τους είναι ανάμεσα στους ζωντανούς ή τους νεκρούς καθώς δεν έχουν πρόσβαση από τις αρχές, ενώ πολλοί είναι αυτοί που χάνουν κάθε ελπίδα καθώς αναζητούν γυναίκες από τις οποίες δεν έχει διασωθεί καμία.

Πότε θα μπορέσουν να μείνουν μαζί;

Οι διασωθέντες του ναυαγίου θα μεταφερθούν σε δομή της Μαλακάσας όπου θα γίνει η καταγραφή τους και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για υποβολή ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραμονή τους στη Μαλακάσα θα είναι σύντομη, καθώς ανάλογα με το προφίλ του καθενός θα μεταφερθούν σε άλλες δομές της χώρας, ενώ για εκείνους που θα απορριφθεί η αίτησή τους θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες απέλασης ή εθελοντικής επιστροφής στην πατρίδα τους.

Τα δύο αδέρφια που συναντήθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα δεν ξέρουμε πότε και αν θα μπορούν να βρεθούν και να μείνουν μαζί καθώς ο νεαρός επιζών, μαζί με τους υπόλοιπους, θα πρέπει να περάσει όλες τις γραφειοκρατικές πολύχρονες διαδικασίες σε κάποια δομή, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να πάρει άσυλο στην Ευρώπη και δεν θα ξαναγυρίσει στην χώρα καταγωγής του

Related posts

Νίκαια: Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του και μετά αυτοκτόνησε (βίντεο)

Αμηχανία Μαξίμου για το ψήφισμα με τις πάνω από 1 εκατ. υπογραφές- 300.000 σε μία μέρα

Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών έξω από τη Βουλή και αποκατέστησαν την μνήμη των θυμάτων