Ηχητικό ντοκουμέντο από το ναυάγιο: «Μην πηγαίνετε όλοι προς ένα μέρος γιατί το καράβι θα τουμπάρει»

Το φως της δημοσιότητας, ήρθε ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο κατά την διάρκεια που βρισκόταν σε εξέλιξη οι έρευνες, για τον εντοπισμό των αγνοούμενων του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου.

Στο ηχητικό ακούγεται η ακτιβίστρια Ναουάλ Σούφι που τα ξημερώματα της Τετάρτης προσπαθεί να ηρεμήσει έναν από τους επιβάτες.

Διαβάστε την συνομιλία

Ακτιβίστρια: Όλα θα πάνε καλά, μην πηγαίνετε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, περιμένετε εκεί μέχρι να έρθει βοήθεια.

Επιβάτης: Δε θέλουμε να τουμπάρει το πλοίο.

Ακτιβίστρια: Θα έρθει το καράβι να σας φέρει νερό, αλλά προσέξτε εάν πάτε όλοι προς ένα μέρος, το καράβι θα τουμπάρει.

Η απάντηση του Λιμενικού στις αναφορές ότι επιχειρήθηκε ρυμούλκηση πριν το ναυάγιο

Σχετικά με αναφορές ότι πλοίο του ελληνικού Λιμενικού να έχει πλαγιοδέσει στο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, σημείωσε: «Από την πρώτη μέρα αναφέρουμε αναλυτικά με χρόνους τι έχει συμβεί. Το παράκτιο περιπολικό πλησίασε αρκετές φορές το πλωτό, όπως φαίνεται και στην τελευταία φωτογραφία με σκοπό να τους πείσει για τη συνδρομή μας. Δεν έγινε ποτέ καμία πλαγιοδέτηση. Σχοινιά έριξε το φορτηγό το παραπλέον για να τους δώσει τροφοεφόδια, ελληνικής σημαίας».

Ο Νίκος Αλεξίου ανέφερε σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων, πως οι μαρτυρίες δεν έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα καθώς οι αναφερόμενοι αριθμοί απέχουν αρκετά. «Δυστυχώς από τις μαρτυρίες το νούμερο είναι πολύ ετερόκλητο από 400 έως 700 έχουν δηλώσει και το εύρος είναι τεράστιο». Ερωτώμενος, μέχρι πότε θα συνεχιστεί η έρευνα σημείωσε «Συνεχίσουμε τις έρευνες, δεν έχουμε μπει σ’ αυτή τη συζήτηση».

Δείτε το video

Related posts

Γλυφάδα: Άνδρας έβαλε τέλος στην ζωή του μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας ⬇️

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ: Ζαλίζει το εξωπραγματικό ποσο

“Θα σε βρούμε”: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε 6χρονο και το εγκατέλειψε στην άσφαλτο