Τζόυς Ευείδη: Το κόμπλεξ με τον εαυτό της, το Καφέ της Χαράς, τα μπότοξ και οι δηλώσεις της για τα αδέσποτα και τους άντρες

Η  Τζόυς Ευείδη είναι μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς που έχει χτίσει λαμπρή πορεία στο χώρο της τηλεόρασης, καθώς έχει συμμετάσχει σε πολλές σειρές, ερμηνεύοντας αξέχαστους ρόλους. Η πιο χαρακτηριστική της ερμηνεία είναι της Σταυρούλας από το Καφέ της Χαράς που υποδύθηκε μία απλή γυναίκα του χωριού με μεγάλη αφέλεια που ήταν άμεσα εξαρτημένη από τον αδελφό ή τον άντρα της ζωής της και μας έκανε να γελάμε με την αφέλεια και τις ατάκες της.

Τζόυς Ευείδη: Λίγα λόγια για εκείνη

Η Τζόυς Ευείδη γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1961 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Ο τόπος που είδε το πρώτο φως της ζωής ήταν το Μόντρεαλ του Καναδά από γονείς Έλληνες μετανάστες και πέρασε εκεί τα παιδικά της χρόνια. Μετά την ενηλικίωσή της, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η καριέρα της στην υποκριτική και συγκεκριμένα στην τηλεόραση  ξεκίνησε το 1985, όπου συμμετείχε σε κάποιες σειρές της ΕΡΤ. Το 1987 πρωταγωνίστησε σε μια παραγωγή της Κρατικής Τηλεόρασης για παιδιά, με τίτλο Του κουτιού τα παραμύθια, μαζί με αξιόλογους ηθοποιούς, όπως η Έφη Παπαθεοδώρου, ο Τάσος Κωστής και ο Παύλος Χαϊκάλης. Την ίδια χρονιά έκανε ένα guest στο 9ο επεισόδιο της σειράς Το κανάλι της Βαγγελίτσας, συνολικής διάρκειας 13 επεισοδίων.

Λίγο αργότερα, το 1989, με την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης, έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη σειρά Οι αυθαίρετοι, ενώ ένα χρόνο αργότερα συμμετείχε σε μερικά επεισόδια της επιτυχημένης σειράς Οι τρεις χάριτες. Το διάστημα 1990-1992 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στην κωμική σειρά του MEGA, Το ρετιρέ, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία. Τη σεζόν 1992-1993 πρωταγωνίστησε σε άλλη μια παραγωγή της ΕΡΤ, τη σειρά Εξ αδιαιρέτου, μαζί με τους Βάνα Παρθενιάδου, Αλέξανδρο Μυλωνά και Νίκο Αλεξίου. Η σειρά δεν είχε τα αναμενόμενα νούμερα τηλεθέασης και μπορεί να θεωρείται συχνά ότι ήταν μια σειρά «πρόγονος» του Κωνσταντίνου και Ελένης (το σενάριο υπέγραφε πάλι η Άννα Χατζησοφιά), δεν κατάφερε όμως να αγαπηθεί από τον κόσμο και πλέον, οι περισσότεροι θεωρούν το Κωνσταντίνου και Ελένης μια από τις καλύτερες ελληνικές σειρές όλων των εποχών.

Η Τζόυς μάλιστα, είχε εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο αυτής της σειράς (σε σενάριο των Ρώμα-Χατζησοφιά), ίσως διότι λίγα χρόνια πριν, από το 1993 έως το 1996, πρωταγωνιστούσε στην επίσης κορυφαία σειρά Οι μεν και οι δεν, μαζί με τον Χάρη Ρώμα, την Άννα Κουρή και τον Στέλιο Μάινα. Και αυτή η σειρά θεωρείται από τις καλύτερες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης και μάλιστα έφτασε συνολικά τα 110 επεισόδια. Σημαντική δουλειά για την Τζόυς αποτέλεσε και Το καφέ της Χαράς του 2003-2006. Απο το 2013 έως το 2017 συμμετείχε στο Μπρούσκο. Το 2020 παίζει στο 4ο κύκλο του Καφέ της Χαράς.

Τζόυς Ευείδη:Οι αποκαλύψεις της ηθοποιού

Όπως η ίδια δήλωσε, υπήρχαν ρόλοι που τους απέφευγε κι ενώ ήταν κυρίως κωμική ηθοποιός προτιμούσε να δουλεύει σαν σερβιτόρα παρά να παίξει σε επιθεωρήσεις στο Δελφινάριο: «Απέφευγα να πάω στο Δελφινάριο. Προτιμούσα να σερβίρω. Και με το μυαλό που έχω τώρα δεν θα πήγαινα. Ήθελα να κάνω άλλου είδους πράγματα», τόνισε η Τζόυς Ευείδη.

Ενώ παρά το γεγονός πως το κασέ της δεν ήταν πολύ μεγάλο, έχει τύχει να απορρίψει δουλειές στις οποίες η αμοιβή δεν τη συνέφερε οικονομικά: «Έχω στερηθεί δουλειές που ήθελα να τις κάνω γιατί δεν με συνέφεραν οικονομικά. Εγώ πρέπει να έχω ένα μισθό να τρέχει. Δεν μάζεψα ποτέ λεφτά στην άκρη. Δεν πέρασαν πολλά λεφτά από τη ζωή μου. Παράλογα λεφτά ποτέ δεν πήρα. Αυτά τα κασέ που ακούγονται ποτέ. Δεν τα διεκδίκησα, δεν ήμουν και ο Μπέζος», είπε με το γνωστό της χιούμορ.

Εκείνος που στάθηκε ως μέντορας και τη βοήθησε να σταθεί στο θέατρο ήταν ο Γιώργος Κιμούλης καθώς υπήρχε εποχή που οι πόρτες δεν άνοιγαν εύκολα. Με τη συνδρομή του άρχισε να δέχεται προτάσεις για θεατρικούς ρόλους. Ενώ το «Ρετιρέ», παρά την επιτυχία που σημείωσε δεν της άνοιξε το δρόμο για καμία δουλειά. Η ίδια ντρεπόταν να ζητήσει δουλειά ακόμη κι από φίλους της, πράγμα που όπως λέει ήταν ένα από τα κόμπλεξ της: «Είμαι κομπλεξική, ντρέπομαι να πάω να ζητήσω δουλειά. Γενικά δεν ζητάω. Δεν έχω πάρει τηλέφωνο ποτέ. Είχα πάει όμως γονυπετής στον Λειβαδά να με πάρει στο θέατρο, τα αρχαία χρόνια. Ήθελα να δουλέψω, ήμουν γύρω στα 27-28. Μου έκανε τη ζωή ποδήλατο. με λυπήθηκε και με πήρε στη δουλειά», είπε η Τζόυς Ευείδη.

Τζόυς Ευείδη: Έχω κάνει μπότοξ

“Εχω κάνει μπότοξ φυσικά, αφού είμαι 82, γι’αυτό φαίνομαι έτσι”. Αυτό είπε η γνωστή ηθοποιός χαριτολογώντας, ενώ πρόσθεσε πως πλήττει να ασχολείται με τα της ομορφιάς και πως κάνει μόνο τα βασικά.Ο σκηνοθέτης έβαλε το χεράκι του για να κάνω μπότοξ στα τελευταία γυρίσματα του «Καφέ της Χαράς». Δεν ήθελα ποτέ να κάνω την ωραία, είναι θέμα καλαισθησίας του πλάνου. Δεν μου άρεσε ποτέ ο εαυτός μου, έχω κόμπλεξ, τον σιχαίνομαι. Είμαι βαθιά συμπλεγματικός άνθρωπος, δεν μπορώ τον εαυτό μου, τη φωνή μου, το πώς παίζω.

Τζόυς Ευείδη: Το σπίτι ανήκει στα ζώα μου

Η ηθοποιός είπε μιλώντας στον Ισίδωρο Φίκαρη και τη «Φωλιά των Κου Κου» ότι έχει υιοθετήσει δύο σκυλιά και τρεις γάτες, ενώ έχουν υπάρξει και φάσεις στη ζωή της που δεν είχε χρήματα ωστόσο φρόντιζε να φάνε τα ζώα της. «Το σπίτι είναι των ζώων μου, σε αυτά ανήκει…», απαντάει αν κάποιος σύντροφός της δυσανασχετεί με τα ζωάκια της.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του