Μαρία Καβογιάννη: Η καριέρα από τύχη, η κρυφή εγκυμοσύνη σε σειρά που έπαιζε, ο σύζυγος που δεν έχουμε δει ποτέ και η υπόκλιση στο Maestro

Μαρία Καβογιάννη: Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου 1958 και μεγάλωσε στον Βύρωνα Αττικής. Αποφοίτησε ως δασκάλα στο παιδαγωγικό ενώ εργάστηκε για πολλά χρόνια σε δημοτικό σχολείο αλλά την κέρδισε η υποκριτική. Αμφισβήτητα, η Μαρία Καβογιάννη είναι από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, έχει κάτι το ιδιαίτερο στην ηθοποία, καθώς ο,τι ρόλο και να υποδυθεί το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Την έχουμε απολαύσει πολλές φορές στο ρόλο της μάνας, όπως στο Χαρά Αγνοείται και σε άλλα σίριαλ και φέτος την απολαμβάνουμε στην οθόνη μας στο Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με την πιο συγκλονιστική ερμηνεία μάνας που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση.

Μαρία Καβογιάννη: Οι σπουδές στο παιδαγωγικό και η θεατρική σχολή

Το πρώτο επάγγελμα της Μαρίας Καβογιάννη ήταν δασκάλα. Για πολλά χρόνια δούλεψε σε σχολεία και έδειξε εμπράκτως την αγάπη της στα παιδιά. Η ίδια σε συνέντευξή της έχει μιλήσει για τις σπουδές της και την απόφασή της να ασχοληθεί τελικά με την υποκριτική τέχνη.

“Μου άρεσε η ζωγραφική, έλεγα να σπουδάσω στη σχολή Καλών Τεχνών. Είχα ανάγκη να επικοινωνώ με τον κόσμο. Δεν ήξερα τον τρόπο. Πρώτα πήγα στην ΑΣΟΕΕ, πήρα πτυχίο, αλλά ήξερα ότι δεν θα την ακολουθήσω. Η Παιδαγωγική ήρθε μετά, με τη διάθεση επικοινωνίας. Τα παιδιά είναι το πιο δύσκολο κοινό, σε ξεσκονίζουν, τα καταλαβαίνουν όλα. Στη συνέχεια σκέφτηκα την Ιστορία της Τέχνης. Μια ξαδέλφη, μου πρότεινε να πάω σε μια σχολή θεάτρου. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Μπορεί να έλεγα ποιήματα στο σχολείο, να έκανα διάφορους ρόλους, αλλά ντρεπόμουν, ήμουν κλειστό παιδί”, έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Μαρία Καβογιάννη: Οι ρόλοι που την έχουν ξεχωρίσει

  • Έχει ερμηνεύσει από αγαπημένους κωμικούς ρόλους, όπως της “Ασπασίας” στη “Ντόλτσε Βίτα” και της “Κορίνας” στα “Εγκλήματα”
  • Αίσθηση είχε προκαλέσει με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά “Χαρά Αγνοείται”.
  • Το 2015 πρωταγωνίστησε στη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, “Ένας άλλος κόσμος”.
  • Έχει παίξει σε πολλές ακόμα σειρές στον ΑΝΤ1, το Mega και τον Alpha, όπως στις: “10η εντολή”, “7 θανάσιμες πεθερές”, “Safe sex”, “Βαρβαρότητες”, “Δέκα μικροί Μήτσοι”, “Κάπου σε ξέρω”, “Μαύρα μεσάνυχτα”, “Οι μάγισσες της Σμύρνης” και άλλες.
  • Φέτος, την βλέπουμε στη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο “Ο Δάσκαλος”.
  • Παράλληλα θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση “Το τρίτο στεφάνι” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.

Την εποχή 1995-1997 η ηθοποιός υποδύθηκε έναν ρόλο που την σημάδεψε και την έκανε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό. Η Ασπασία λοιπόν, ήταν η οικιακή οικονόμος της οικογένειας Μαρκάτου η οποία μπλεκόταν συνέχεια στα πόδια όλων. Παρέα με την Σόφη, την γραμματέα του εργοστασίου, κουτσομπόλευαν συνεχώς τον κόσμο με έναν μοναδικό και ταυτόχρονα αστείο τρόπο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν επίσης το γεγονός πως ήταν άβγαλτη και άπειρη με τους άνδρες. Στην σειρά ερωτεύεται τον Αντώνη (Θανάσης Ευθυμιάδης) και δεν διστάζει να του το δείξει σε κάθε περίπτωση. Τα σχέδια και οι συνωμοσίες που έκανε με την “μπουμπουλίνα” όπως αποκαλούσαν την γιαγιά Μαρκάτου (Μαρία Φωκά), ήταν άκρως απολαυστικά και αστεία. Η Ασπασία ήταν σίγουρα ένας ρόλος που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Μαρία Καβογιάννη: Η γνωριμία της με τον σύζυγό της

Η Μαρία Καβογιάννη είχε αποκαλύψει το πώς γνωρίστηκαν με τον σύζυγό της.

«Και ο Πέτρος, όπως κι εγώ, είχε τελειώσει την ΑΣΟΕ, συνεχίζοντας στην Παιδαγωγική, είχε πει. Εκεί γνωριστήκαμε. Εκείνος το εξάσκησε το επάγγελμα του δασκάλου, αλλά μπήκε και στην Καλών Τεχνών. Φέτος πήρε σύνταξη και στενοχωρήθηκε που άφησε το σχολείο. Η Αντέλλα είναι πια 24 ετών (γεννήθηκε το 1996 και την οποία έχει βαφτίσει η επίσης ηθοποιός, Καίτη Κωνσταντίνου). Νιώθω ότι μεγαλώσαμε μαζί με την κόρη μου. Είχε πολλή αγάπη αυτό το παιδάκι και νιώθω ότι ωρίμασε αρκετά με όλον αυτόν τον κόσμο που έμπαινε στο σπίτι. Με προστατεύει, με συμβουλεύει, είμαστε φίλες, λέμε τα πάντα μεταξύ μας», έχει δηλώσει σε άλλη συνέντευξή της στο περιοδικό People για τον σύζυγό της και την κόρη τους.

Μαρία Καβογιάννη: Η κρυφή εγκυμοσύνη στο Ντολτσε Βίτα

Η Μαρία Καβογιάννη είχε βρεθεί καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, όπου αποκάλυψε πολλά για την πρώτη της εγκυμοσύνη, την οποία μάλιστα κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Η κόρη μου είναι είκοσι χρονών. Την είχα μωράκι στα «Εγκλήματα» και στο «Ντόλτσε Βίτα» την είχα στην κοιλιά μου», είπε αρχικά, με αποτέλεσμα η η Ελένη Μενεγάκη να σχολιάσει: «Σώπα βρε! Δεν το είχαμε καταλάβει!».

Τότε η ηθοποιός εξήγησε γιατί προσπαθούσαν να το κρατήσουν κρυφό: «Στη σειρά Dolce Vita υποτίθεται ότι η Ασπασία ήταν παρθένα… Παρθένα και έγκυος δεν κόλλαγε γι’ αυτό και είχα πολλά γκρο πλάνα για να μη φαίνεται η κοιλιά!».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κόρη της γνωστής ηθοποιού, η Αντέλλα γεννήθηκε το 1995 και την έχει βαφτίσει η επίσης ηθοποιός και καλή φίλη της Μαρίας Καβογιάννη, Καίτη Κωνσταντίνου!

Μαρία Καβογιάννη: Ο ρόλος της στην νέα σειρά του Maestro, η σκηνή ξυλοδαρμού και η οσκαρική ερμηνεία της

Η Μαρία, όπως είναι και το όνομα της στην νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία διατηρεί ταβέρνα στο νησί και είναι αγαπητή σε όλους. Είναι πάντα γλυκιά, καλοσυνάτη, με χιούμορ και όρεξη για ζωή. Παράλληλα όμως, είναι μία γυναίκα που φοβάται να πει στην κοινωνία πόσο υποφέρει, καθώς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό άνδρα της. Η άφιξη του Ορέστη και η ανάμιξή της στο φεστιβάλ θα της δώσει δύναμη και μια άλλη οπτική στα πράγματα. Θέλει να φτιάξει τη ζωή της και πάνω απ’ όλα θέλει ο γιος της, ο Σπύρος, να είναι ευτυχισμένος. Ξέρει όμως πως, παραμένοντας με τον Χαράλαμπο, αυτό είναι ανέφικτο.

Με μια άγρια σκηνή ενδοοικογενειακής βίας ξεκίνησε το δεύτερο επεισόδιο της σειράς του MEGA. Οι σκηνές κόβουν την ανάσα κι αποτελούν γροθιά στο στομάχι, περιγράφοντας παραστατικά στιγμιότυπα που μπορεί να εκτυλίσσονται και στην πραγματικότητα.

Για τη Μαρία Καβογιάννη δεν χρειάζεται να πεις πολλά! Είτε αναλαμβάνει ρόλους κωμικούς είτε δραματικούς είναι πάντοτε συγκλονιστική. Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς Maestro η βουβή της ερμηνεία στο ρόλο της κακοποιημένης γυναίκας σε έκανε να ανατριχιάσεις. Όπως είναι φυσικό τα social media υποκλίθηκαν.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του