Στηβ Ντούζος: Ο “Μπίλιας” της βιντεοκασέτας, ο διάσημος πατέρας και η στροφή του στο Θεό

Στηβ Ντούζος: Ο γνωστός ηθοποιός είναι σήμερα 63 ετών και είναι γιος του Ανδρέα Ντούζου. Ο πατέρας του είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του δύο παιδιά, τον ίδιο και την Τέτα και τα δύο έγιναν ηθοποιοί στη μετέπειτα πορεία τους. Έγινε γνωστός μέσα από το Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα και έμεινε γνωστός ως το αστέρι της βιντεοκασέτας.

Στηβ Ντούζος: Λίγα λόγια

Ο Στηβ Ντούζος (πλήρες όνομα Ευστάθιος Κωνσταντίνος Ντούζος) είναι Έλληνας ηθοποιός, γιος του Ανδρέα Ντούζου και αδερφός της Τέτας Ντούζου, επίσης ηθοποιού. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Φεβρουαρίου 1959. Η μητέρα του, Αναστασία Ντούζου, ήταν γνωστή συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.

Το 1963 βρέθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, ακολουθώντας τον πατέρα του, που ζούσε κι εργαζόταν κατά διαστήματα εκεί, ενώ από το 1967 ως το 1980 η οικογένειά του είχε εγκατασταθεί μόνιμα στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Έχοντας ζήσει με την οικογένειά του αρκετά χρόνια στην Αμερική, εργαζόμενος ως ζαχαροπλάστης, επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1980 με αφορμή μια κινηματογραφική πρόταση που δέχτηκε. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, κυρίως στο νεανικό κοινό της εποχής, με συμμετοχή σε δεκάδες ταινίες (κινηματογραφικές και βίντεο). Κατά τη δεκαετία του ’90 αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ επέστρεψε τον χειμώνα του 2010 για να συμμετάσχει στην δημιουργία του ριμέικ της ταινίας Ρόδα, τσάντα και κοπάνα, το οποίο βγήκε στις αίθουσες το 2011.

Στηβ Ντούζος: Η περιπέτεια υγείας

Πιο συγκεκριμένα, ο Στηβ Ντούζος δήλωσε: «έχω πάθει τέσσερα εμφράγματα. Το χειρότερο ήταν το 2011 που έπεσα σε κώμα πάνω σε μια επέμβαση καρδιάς… Πέθανα! Δεν το βάζω όμως κάτω, μέσα μου πιστεύω ότι δεν έχω τίποτα και έτσι λειτουργώ… Και ‘γω και όλη μου η οικογένεια πιστεύουμε πάρα πολύ στον Θεό.

Η τελευταία μου σκέψη καθώς έσβηνα ήταν ‘‘Παναγία μου σώσε με’’. Μέχρι τότε δεν το είχα πει ξανά. Όταν ξύπνησα μετά από τρεις μέρες στην εντατική, αισθάνθηκα ένα σφίξιμο στο στήθος σαν να μου είπε πως μου δίνει άλλη μια ευκαιρία» είπε αρχικά ο Στηβ Ντούζος.

Στηβ Ντούζος: Ο χαμός των γονιών του

Μου έλειψαν, μου λείπουν, αλλά είμαι και συνειδητοποιημένος με τον θάνατο. Άλλωστε, έχω φτάσει κι εγώ τέσσερις φορές κοντά… Προτιμούσα να έχουν οι γονείς μου έναν χρόνο ποιοτικής ζωής, παρά πέντε χρόνια ταλαιπωρίας. Και επειδή με τον πατέρα μου τραβήξαμε ζόρι, γιατί για πέντε μήνες ήταν στην εντατική, φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε να ησυχάσει. Πάντως, και οι δύο έζησαν ολοκληρωμένες ζωές.

Στηβ Ντούζος: Τι έχει κρατήσει από τον πατέρα του;

-Υπάρχει κάποια συμβουλή που σου έδωσαν οι γονείς σου και την έχεις κρατήσει σαν φυλαχτό;

-Μία του πατέρα μου, που μου είχε πει: «Μη γίνεις πρεζάκιας, π…στης και ρουφιάνος».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του