Νεφέλη Κουρή: Το παράπονο για τους μικρούς ρόλους, η επιτυχία στην τηλεόραση, η συμμετοχή στο νησί, ο γάμος και το παιδί

Νεφέλη Κουρή: Φέτος, την βλέπουμε στο ρόλο της Αλεξίας Καστρινού, αδελφή του κεντρικού ήρωα, Πέτρου και σύντροφο του κολλητού του, Παναγιώτη, στην σειρά “Μαύρο Ρόδο”. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που την βλέπουμε στην τηλεόραση, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές.γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και είναι γέννημα θρέμμα Χαλανδριώτισσα. Προτελευταία από 4 αδερφές, μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου τα βιβλία κυριαρχούσαν.

Νεφέλη Κουρή: Τα παιδικά της χρόνια

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου τα βιβλία κυριαρχούσαν. Όπως έχει δηλώσει η ίδια, ο μπαμπάς της, της έφερνε δώρο ένα βιβλίο από τότε που θυμάται τον εαυτό της, με κάθε αφορμή, “Σε γενέθλια, Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ πάντα το δώρο ήταν και είναι βιβλίο με αφιέρωση στην πρώτη σελίδα”. Τελειώνοντας το σχολείο, ξεκίνησε σπουδές Ψυχολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως η αγάπη της για την υποκριτική και το τραγούδι – μια αγάπη που εκδηλώθηκε ξαφνικά,στα 18 της χρόνια – την οδήγησε να δώσει εξετάσεις σε διάφορες σχολές και εν τέλει αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών. “Κάτι με ‘έτρωγε’ μέσα μου το οποίο με οδηγούσε σε άλλα μονοπάτια πιο ανεξερεύνητα και γοητευτικά”, έχει πει. Παραδέχεται ότι ήταν πολύ κλειστή και ντροπαλή κι έτσι οι γονείς της στο άκουσμα ότι θέλει να γίνει ηθοποιός ξαφνιάστηκαν, αλλά την στήριξαν καθώς, όπως η ίδια λέει της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Νεφέλη Κουρή: H καριέρα στην τηλεόραση

Σίγουρα την έχεις ξαναδεί και σε άλλες σειρές, όπως ”Ματωμένα χώματα”, “Το Νησί”, “Όνειρο ήταν”, “10η Εντολή”, “Ταμάμ”, “Η λέξη που δε λες”, “Ου φονεύσεις”, “Κρίσιμες στιγμές” και “Η Γενιά του ’30”, ενώ φέτος εκτός από το “Μαύρο Ρόδο” την απολαμβάνουμε και στη σειρά “στΟργή” του Σκαϊ στο ρόλο της Καίτης Λαμπροπούλου. Ως τραγουδίστρια, υπηρετεί το έντεχνο είδος, ενώ στο μουσικό της βιογραφικό μετρά συνεργασίες με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τον πιανίστα Νίκο Πλάτανο.

Νεφέλη Κουρή: Η μητρότητα σε μικρή ηλικία

Το 2017, παντρευεται τον φωτογράφο Γιώργο Καπλανίδη και λίγους μήνες μετά, έρχεται και η κόρη της, όπως έχει δηλώσει “τα πάντα” της. “Η μητρότητα με άλλαξε αρκετά. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Θα ήθελα η κόρη μου να είναι ελεύθερη να κάνει στη ζωή της αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Να γίνει ένας άνθρωπος που να μάχεται και να αναζητά την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Να πολεμά το ρατσισμό και την καταπάτηση των δικαιωμάτων. Να είναι χαρούμενη και υγιής” είχε πει μεταξύ άλλων για τη μητρότητα σε ένα Q&A με το MissBloom.gr, ενώ σε άλλες συνεντεύξεις της δηλώνει ήρεμη και καθόλου αγχώδης μαμά. “Βλέπω τη ζωή με πιο θετική ματιά, είμαι πιο χαρούμενος άνθρωπος και ό,τι μαύρες σκέψεις είχα πιο πριν ή έπεφτα ψυχολογικά είναι πολύ λιγότερες. Από τότε που ήρθε το παιδί στη ζωή μου είναι σαν ένα φως. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία. Θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος γι’ αυτό το παιδάκι”. Το γεγονός ότι έγινε μητέρα σε νεαρή ηλικία επίσης της φαίνεται απόλυτα οργανικό, “Κάπως μεγαλώνουμε μαζί, και αυτό είναι το ωραίο!”, αναφέρει.


Νεφέλη Κουρή: Η στήριξη της για τα δικαιώματα των γυναικών

Σε παλαιότερη συνέντευξη της είχε μιλήσει για τα δικαιώματα των γυναικών που βρίσκονται ακόμα υπό διεκδίκηση, εν έτει 2022, και τις γυναικοκτονίες, έχει πει, “Βαδίζουμε στο 2022 αλλά δυστυχώς μοιάζει να μην έχει αλλάξει ουσιαστικά η θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία. Είναι πραγματικά δύσκολος ο αγώνας που δίνει καθημερινά σε κάθε επίπεδο. Προσωπικό, κοινωνικό, επαγγελματικό. Δύσκολος αγώνας αλλά ταυτόχρονα μεγάλος και αξιοθαύμαστος. Οι γυναίκες θα πρέπει να είμαστε ενωμένες, να υπάρχει αλληλεγγύη. Είναι σημαντικό πια να μην κυριαρχεί ο φόβος. Θα πρέπει να μιλάμε και να υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τη θέση μας. [σ.σ. οι γυναικοκτονίες] δεν θεωρώ πως είναι φαινόμενο της μιας χρονιάς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Να είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που υποφέρει. Επιβάλλεται να μάθουμε στα παιδιά μας, αγόρια και κορίτσια, ότι πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια, ισότητα και αλληλοσεβασμό”.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του