Μιχάλης Αεράκης: Ο παπάς του Σασμού, η απότομη ενηλικίωση-κόλαση ως τα 25 και η φιλία του με τον Νίκο Κουμουνδούρο

Γνωρίσαμε τον Μιχάλη Αεράκη μέσα από την συμμετοχή του στην δραματική σειρά του Alpha, «Σασμός» , ο οποίος υποδύεται τον παπά που γνωρίζει τα μυστικά όλων των χαρακτήρων της σειράς.

Ο ηθοποιός σε αποκλειστική συνέντευξη  μίλησε για τον ρόλο του στη σειρά και τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Μιχάλης Αεράκης: Τι είναι ο Σασμός;

«Σασμός» είναι το αντίθετο της βεντέτας. Είναι η συμφιλίωση ανάμεσα σε δύο κόσμους, προκειμένου να σταματήσει το χειρότερο κακό που μπορεί να ξεσπάσει ανάμεσά τους. θα επέλθει αργά ή γρήγορα;

Ασφαλώς αλλά για να φτάσεις στον «Σασμό» που είναι το φως πρέπει να περάσεις από τα σκοτάδια. Τα σκοτάδια είναι όλες αυτές οι καταστάσεις, οι συνθήκες που ζουν οι ήρωες, οι αντιπαλότητες μεταξύ αυτών των δύο οικογενειών ή παράλληλων ιστοριών που γίνονται. Μέσα λοιπόν από αυτό που κληρονόμησαν τα νέα παιδιά, ασφαλώς θα έρθει ο «Σασμός», δηλαδή θα έρθει το φως και επειδή ο τίτλος της σειράς μας είναι «Σασμός» δεν μπορεί από το να μην έχει το λεγόμενο ας πούμε happy end. Αυτό όμως το φινάλε όχι ελαφρά την καρδία αλλά επί της ουσίας διότι υπάρχουν βεντέτες κάτω στην Κρήτη που έχουν κλείσει και ο σεβασμός ανάμεσα στη μία οικογένεια και την άλλη είναι πολύ ισχυρός και αδιατάραχτος. Οι σχέσεις είναι αδιατάραχτες. Αυτό λοιπόν θα γίνει και στη δική μας σειρά.

Υπάρχουν όμως και οικογένειες στην Κρήτη που κρατούν το μίσος και που ουσιαστικά ο Σασμός δεν επέρχεται.

Ναι υπάρχει και αυτό. Είναι ας πούμε ως ένα ανενεργό ηφαίστειο το οποίο μπορεί να μην σκάσει ποτέ αλλά μπορεί και να σκάσει. Εμείς θέλουμε να προλάβουμε αυτό το ηφαίστειο πριν σκάσει. Να έχουν επουλωθεί τα διάφορα τραύματα που υπάρχουν στην μία και στην άλλη πλευρά και να έρθουν στη μέση αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι ειδικοί άνθρωποι, οι λεγόμενοι σαχτάδες, όπου είναι πρόσωπα σεβάσμια στις τοπικές κοινωνίες, είναι αποδεκτοί από όλους, είναι λαϊκοί δικαστές που τους σέβεσαι απόλυτα, σέβεσαι τη γνώμη τους, την κρίση τους και είναι παραδεκτοί και από τις δύο οικογένειες. Τότε λοιπόν αυτοματοποιείται η κοινωνία μέσω αυτών των ανθρώπων γιατί πρέπει να σταματήσουν το κακό εκεί που ξεκίνησε.

Τις περισσότερες φορές θα έλεγα ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν τέτοιες αντιπαλότητες που μπορεί να μην είναι σε επίπεδο σου σκότωσα, μου σκότωσες, να είναι κτηματικές διαφορές ή οποιαδήποτε άλλη διαφορά. Ένας σοφός άνθρωπος που βλέπει λόγω εμπειρίας ότι αυτή η μικρή σπίθα μπορεί να γίνει μία μεγάλη φωτιά που δύσκολα θα σβήσει, προσπαθεί να σβήσει αυτή τη σπίθα που μόλις άναψε, για να μην επεκταθεί το κακό. Είναι μία από τις πιο δυνατές αρετές θα έλεγα της Κρήτης το να παρεμβαίνει μία κοινωνία ολόκληρη και να λέει ό,τι έγινε έγινε ας σταματήσουμε εδώ γιατί αυτό που τελικά πρέπει να κληρονομήσουμε στα δικά μας παιδιά, η προίκα που θα πάρουν να είναι η αγάπη, η ομόνοια, η συμφιλίωση και όχι η εκδίκηση.

Ο Μιχάλης Αεράκης μιλά για τον Νίκο Κουμουνδούρο

Ο Μιχάλης Αεράκης μίλησε μεταξύ άλλων για τη φιλία που διατηρεί με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.

O ηθοποιός μίλησε αρχικά για τις πρώτες δουλειές που είχε κάνει ως ηθοποιός τη δεκαετία του ’80, τονίζοντας ότι τότε τα γυρίσματα ήταν πολύ δύσκολα και πολύωρα.

Κρατώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά της ΕΡΤ «Μία νύχτα του Αυγούστου», ο Μιχάλης Αεράκης παραδέχτηκε ότι όσο μεγαλώνει θέλει πιο ήσυχα πράγματα όμως σε εκείνον έχει συμβεί το αντίθετο. Ότι δηλαδή πλέον τον φορτώνουν με όλο και περισσότερη δουλειά, γεγονός που ναι μεν τον κουράζει, όμως δεν τον ενοχλεί καθόλου.

Όπως είπε, κάνει τα πάντα με χαρά και ότι πάντα, πριν πει το «ναι», ζυγιάζει τα πράγματα για να είναι σίγουρος ότι αντέχει. «Όλες οι δουλειές πέρυσι και φέτος πάνε πολύ καλά» είπε με χαρά.

Όσα είπε για τη ζωή του

Μιλώντας για τη ζωή του ο Μιχάλης Αεράκης παραδέχτηκε: «Μέχρι τα 25 μου χρόνια η ζωή μου ήταν κόλαση» και εξήγησε τον λόγο.

Όπως είπε ο ηθοποιός, ήταν μόλις επτά ετών όταν χρειάστηκε να πάρει τη ζωή στα χέρια του καθώς ο πατέρας του έφυγε για μετανάστης. Πήγαινε πρώτη δημοτικού όταν έμεινε πίσω στα Ανώγεια της Κρήτης μαζί με τα άλλα τρία αδέλφια του.

«Από τα 7 μου χρόνια σταμάτησα να είμαι παιδί. Δεν ξέρω τι πάει να πει παιδικό παιχνίδι» είπε και επεσήμανε πως την έλλειψη του πατέρα του αναπλήρωσε ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Άρχισε να δουλεύει από 12 ετών, πουλώντας στο Ηράκλειο λαχεία, πηγαίνοντας συγχρόνως και σχολείο. Μεγαλώνοντας δούλεψε και σε μαγαζιά όπου τραγουδούσαν ο Βασίλης Σκουλάς και ο Νίκος Ξυλούρης τότε.

Όταν πήγε πρώτη γυμνασίου, έφευγε από το νυχτερινό κέντρο και πήγαινε στο σχολείο και κοιμόταν. Ήταν κάκιστος μαθητής όμως τα κατάφερε.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του