Ηλίας Ζέρβος: Ο αγαπημένος “χασοδίκης” της ελληνικής τηλεόρασης, οι μεταγλωττίσεις της Disney και ο ξαφνικός θάνατος του

Ο Ηλίας Ζέρβος είναι Έλληνας ηθοποιός ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, καθώς έχει χαρίσει τη φωνή του σε πολλούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ηλίας Ζέρβος: Η καταγωγή, οι σπουδές και η καριέρα του

Ο Ηλίας Ζερβός είναι Έλληνας ηθοποιός, γεννημένος το 1956 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές. Από το 1990 συνεργάζεται με την Audio Visual και άλλες εταιρείες δανείζοντας τη φωνή του σε κινούμενα σχέδια, σε αφηγήσεις και σκηνοθετώντας μεταγλωττισμένες σειρές. όπως ο Μαύρος Κεραυνός, το Assassin’s Creed: Odyssey, Τομ και Τζέρι και TigersharKs.

Ο Ηλίας Ζερβός έχει αποφοιτήσει από την δραματική σχολή Βεάκη, ενώ ήταν και πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής (στον Βόρειο τομέα) με τον συνδυασμό Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου.

Ηλίας Ζερβός: Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις

Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο έγινε το 1987 στον «Πόντιο Πιλάτο» της ΕΡΤ, για να ακολουθήσει μία δεκαετία guest παρουσιών σε κωμικές και δραματικές σειρές στην ιδιωτική τηλεόραση, πριν από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο «Φτερούγισμα του γλάρου» στην ΕΡΤ (1998). Ανάμεσα στις δημοφιλείς σειρές που έχει συμμετάσχει είναι το Κωνσταντίνου και Ελένης, Άκρως Οικογενειακών, Τα Μαχαιρώματα, η Πολυκατοικία, Λίφτινγκ στο Τμήμα Ηθών, Κόκκινος Κύκλος, Δέκα λεπτά κήρυγμα, Επτά Θανάσιμες Πεθερές κλπ.


Ο Ηλίας Ζερβός ήταν ενεργό μέλος του ΣΕΗ, ενώ στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 συμμετείχε ως υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αττικής με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του