Γιώργος Μπένος: Ο ρόλος του ομοφυλόφιλου στη σειρά του Παπακαλιάτη, το gay φιλί που σχολιάστηκε και η απώλεια που τον έχει σημαδέψει

Γιώργος Μπένος: Ανήκει στην νέα γενιά των ηθοποιών, αρχικά ξεκίνησε σαν ζαχαροπλάστης αλλά τον κέρδισε η υποκριτική. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκίδα και είναι 29 χρονών. Φέτος, τον βλεπουμε δίπλα στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στο ρόλο του Σπύρου, υποδύοντας έναν νεαρό ομοφυλόφιλο, όπου μεγαλώνει δίπλα σε μια βίαιη οικογενεία, συγκεκριμένα με τον πατέρα του να είναι  κακοποιητικός απέναντι στον ίδιο αλλά και στη μητέρα του που ενσαρκώνει με τεράστια επιτυχία η Μαρία Καβογιάννη.

Γιώργος Μπένος: Όσα δεν ξέρεις για εκείνον

  • Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2017.
  • Στην τηλεόραση συμμετείχε στο «Λόγω τιμής, 20 χρονιά μετά (2019) και στη σειρά «Ήλιος» (2020).
  • Ο αγαπημένος του προορισμός είναι η αυλή του πατρικού του στο Μετόχι.
  • Η αγαπημένη του καθημερινή συνήθεια είναι η βόλτα με τη Νίνα, τη σκυλίτσα του.
  • Η αγαπημένη του ταινία είναι «Οι παραλίες της ζωής μου» της Ανίες Βαρντά.
  • Το αγαπημένο του βιβλίο είναι το «Μια εποχή στην κόλαση» του Ρεμπώ.
  • Η στιγμή που έπαιξε κομβικό ρόλο στη ζωή του ήταν όταν πέρασε στη δραματική του Εθνικού Θεάτρου.
  • Έχει φοβία στις αράχνες.
  • Η ερώτηση που βαριέται να απαντά είναι η κλασική στις παρέες: «πώς μαθαίνετε τόσα λόγια απ’ έξω;».

Γιώργος Μπένος: Ο ρόλος του στη σειρά και ο ομοφυλοφιλικός ρόλος

Είναι ο γιος της Μαρίας και του Χαράλαμπου. Είναι καταπιεσμένος και εγκλωβισμένος στο μοντέλο του «σκληρού» νεαρού άντρα στη μικρή κοινωνία του νησιού. Θέλει να σπουδάσει, αλλά δεν τολμά να το πει στον πατέρα του, με τον οποίο έχει πολύ κακή σχέση. Αντίθετα, έχει αδυναμία στη μητέρα του για την οποία θα έκανε τα πάντα προκειμένου να την προστατεύσει, ιδιαίτερα από τους συνεχείς καυγάδες με τον πατέρα του.

Σε μια συνέντευξη του, είχε αναφέρει τον ρόλο του, πως δεν τον ενόχλησε που είναι γκει και έχει σχέση με κάποιον συμπρωταγωνιστή του.

«Εγώ υποδύομαι τον Σπύρο, τον γιο της Μαρίας Καβογιάννη και του Γιάννη Τσορτέκη. Ο Σπύρος είναι πολύ εγκλωβισμένος στον δικό του κόσμο. Νιώθω ότι είναι περικυκλωμένος από ενοχή, ανασφάλεια, από σκοτάδι… Από τέτοια στοιχεία. Δυσκολεύεται να δει που είναι το φως, που είναι η πόρτα. Ξέρεις ότι υπάρχει.

Είναι φανταστικό να έχεις μια μαμά σαν τη Μαρία Καβογιάννη. Νομίζω είναι μια μαμά που θα ήθελαν όλοι και εντός και εκτός γυρισμάτων. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και την ευχαριστώ πάρα πολύ. Μάθημα υποκριτικής για εμάς. Η πιο δύσκολη σκηνή ήταν εκείνη που δέχομαι βία από τον πατέρα μου αλλά και εκείνη που με βρίσκει χτυπημένο ο Αντώνης.

Στην εφηβεία μου, έχασα ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, τον θείο μου. Αυτό με επηρέασε πολύ, κλείστηκα στον εαυτό μου, δεν ήθελα να πάω ούτε στο σχολείο. Στο να υποδυθούμε ένα γκέι ζευγάρι δε μας δυσκόλεψε» αποκάλυψε ο Γιώργος Μπένος.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του