Συγκινητικό: Άνδρας βλέπει στον ύπνο του τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο και του χτίζει εκκλησάκι

Ο Βαγγέλης Παπαλουκάς αποκαλύπτει πως πήρε την απόφαση να κατασκευάσει στα Βάγια ένα εκκλησάκι προς τιμήν του Όσιου Ιωάννη Ρώσου έπειτα από την εμφάνιση του στον ύπνο του σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του

Η ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Βαγίων

Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας – Ιερό Παρεκκλήσιο Οσίου Ιωάννου του Ρώσου

Oταν ο Απόστολος Παύλος έφθασε στην Αθήνα διαπίστωσε ότι ολόκληρη η πόλις ήταν γεμάτη από ιερά, τόπους δηλαδή λατρείας .Ανάμεσα σε αυτούς και ο χώρος της αναζήτησης του Αληθινού Θεού.

Απο αυτό πήρε αφορμή και μίλησε στους ειδωλολάτρες Αθηναίους για την Πίστη στον Εσταυρωμένο και Ανασταντα.

Δειγμα ευλάβειας και προσήλωσης στα ιερά και τα όσια αποτελεί και η ύπαρξη τόπων Λατρείας οι οποίοι με την φροντίδα φιλαγιων πιστών αποτελούν φάρους πνευματικούς και σημεία αναφοράς για όλους.

Ενας τέτοιος χώρος εδώ και χρόνια υπάρχει στην είσοδο των Βαγίων σαν να υποδέχεται τον επισκέπτη και να τον πληροφορεί για την αγάπη των κατοίκων για την ορθόδοξη πίστη και ζωή.

Η οικογένειά Παπαλουκά είχε την έμπνευση και την όμορφη πρωτοβουλια να ανεγείρει έναν Ναό στο όνομα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του Νέου Ομολογητού.

Εναν ναός κόσμημα φροντισμένος, περιποιημένος και με γούστο κεκοσμημένος που αναμένει την τελετή των Θυρανοιξιων για να αποδοθεί στην Λατρεία.

Δείτε το βίντεο

Συγχαιρουμε την οικογένειά Ι ωάννου Παπαλουκά και ευχόμαστε ο Όσιος που ταξίδεψε από την Ρωσία και έφθασε στην Μικρά Ασία και από εκεί στο Προκόπιο της Εύβοιας να εκπληρώνει κάθε ευσεβή και Φιλόθεο επιθυμία τους.

       

Φωτογραφίες: permissos.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους