Δημήτρης Κίτσος: Ο γκέι ρόλος, η διεθνής αναγνώριση και ο ρόλος του Θάνου στο Maestro

Δημήτρης Κίτσος: Ο Δημήτρης Κίτσος είναι ηθοποιός. Κατάγεται από τα Ιωάννινα. Τον είδαμε με μεγάλη επιτυχία σε μερικά επεισόδια των Άγριων Μελισσών και φέτος τον απολαμβάνουμε στο πολυσυζητημένο Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Στον κινηματογράφο, έχει συμμετάσχει στις μεγάλου μήλους ταινίες Park (2016), Octavio is Dead (2018) και Η Διακριτικη Γοητεία των Αρσενικών (1999). Είναι πολύ νέος, ταλαντούχος και πολυβραβευμένος.

Δημήτρης Κίτσος Πως κατάφερε και μπήκε στο τρυπάκι του Παπακαλιάτη

Σε συνέντευξη του στο Okmag.gr, είχε αναφέρει σχετικά με την νέα του σειρά του MEGA κι όχι μόνο”Με πήρανε τον Μάιο του 2021. Έκανε casting με τη Σοφία Δημοπούλου και ήταν και ο Χριστόφορος. δεν είχε γράψει τότε ακόμα πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα μου οπότε κάναμε μία ανάγνωση ενός από τους ρόλους των παιδιών -δεν θυμάμαι τώρα ποιον-, του Ορέστη και του Γιώργου.”

Ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον σκηνοθέτη και ηθοποιό της σειράς, Χριστόφορο Παπακαλιάτη:”Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία και έχω πάρει πολλά μαθήματα από τον τρόπο που δουλεύει και μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιο μεγάλο project. Οπότε χάρηκα πάρα πολύ για αυτή τη συμμετοχή. Γενικά έχω προσπαθήσει να αποφύγω την τηλεόραση αλλά σε αυτό δεν ήθελα να πω όχι.”

Δημήτρης Κίτσος: Ο ρόλος του στο Maestro

Είναι φοιτητής Ιατρικής. Φαινομενικά είναι ένα καλό παιδί και ο Φάνης τον θεωρεί ιδανικό σύντροφο για την κόρη του. Είναι ερωτευμένος με την Κλέλια, ωστόσο αγνοεί πως δεν είναι κι εκείνη αντίστοιχα.

Για αυτά που κρατάει από τη συμμετοχή του: “Κρατάω το πόσο άλλαξε το νησί, οι Παξοί, για μένα. Όταν θα πηγαίνω εκεί, που πηγαίνω κάθε χρόνο, θα το βλέπω με άλλο μάτι. Έχω αγωνία να δω το πρώτο επεισόδιο. Όπως σου είπα, έχω μικρή συμμετοχή οπότε δεν θα κουβαλάω μεγάλο στρες ερμηνείας. Θα το δω, πιστεύω, αρκετά σαν θεατής όντας βέβαια μέρος της ίδιας δουλειάς.”

Δημήτρης Κίτσος: Ο νεαρός ηθοποιός κάνει το πρώτο του διεθνές βήμα

Η πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά, στο «Park» της Σοφίας Εξάρχου τον έφερε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη κι όπως ήταν φυσικό η ερμηνεία του στην ταινία έκανε πολλά μάτια να τον προσέξουν.Και κάπως έτσι λίγους μόνο μήνες μετά την παγκόσμια πρώτη της ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν, συναντάμε το όνομα του ηθοποιού σε μια ξενόγλωσση ταινία στο «Octavio Is Dead!» της Καναδέζας Σουκ-Γιν Λι, δίπλα σε ηθοποιούς όπως η Σάρα Γκέιντον, η Ροζάνα Αρκέτ κι ο Ραούλ Τρουχίλιο.

Το φιλμ που μόλις ξεκίνησε τα γυρίσματά του στο Τορόντο. Η Σάρα Γκέιντον υποδύεται μια νεαρή γυναίκα που προσπαθώντας να ξεφύγει από την υπερπροστατευτική μητέρα της, βυθίζεται στο μυστήριο του νεκρού πατέρα της που δεν γνώρισε ποτέ.Καθώς τον ανακαλύπτει μέσα από το έργο του και από την γνωριμία της με έναν από τους σπουδαστές του (τον οποίο υποδύεται ο Δημήτρης Κίτσος) ανακαλύπτει παράλληλα έναν κόσμο γεμάτο παράδοξα, σκοτεινές περιοχές, μπερδεμένες σεξουαλικές ταυτότητες και δοκιμάζει την δύναμη της θέλησης, απέναντι στις δυνατότητες της φαντασίας.

Ο Δημήτρης Κίτσος είναι ένα ανερχόμενο αστέρι και ένας νέος πολλά υποσχόμενος ηθοποιός.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του