Γιώργος Αλκαίος: Η καριέρα στο τραγούδι, η εξαφάνιση απο τα φώτα και η νέα ζωή στη Μήλο και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Γιώργος Αλκαίος: Το πραγματικό όνομα  του είναι Γιώργος Βασιλείου, γεννήθηκες στις24 Δεκεμβρίου του 1971, είναι Έλληνας τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Ξεκίνησε τη καριέρα του το 1989 μετά από εμφάνισή του σε ελληνικό reality show. Μετά από μια σύντομη πορεία υποκριτικής στην σκηνή, ο Αλκαίος αφοσιώθηκε στη μουσική.

Το πρώτο του Single, “Τι Τι”, τον έκανε δημοφιλή στην Ελλάδα. Το μουσικό στυλ που τον διακρίνει συνδυάζει ελληνικά και ανατολικά στοιχεία με τη σύγχρονη ποπ μουσική. Μέχρι σήμερα έχει διακριθεί με 5 πλατινένιους δίσκους και 9 χρυσά άλμπουμ. Ο Αλκαίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2010 με το τραγούδι “ΩΠΑ!”.

Σε μία σπάνια συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, αποκάλυψε γιατί αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του πριν 12 χρόνια, να εγκαταλείψει το τραγούδι και να μετακομίσει μόνιμα στη Μήλο.

Γιώργος Αλκαίος: Τα πρώτα χρόνια της ζωής του

Μόλις γεννήθηκε, η οικογένεια του μετακόμισε στη Βοστώνη της Μασσαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου έζησε για τρία χρόνια. Λίγο μετά οι γονείς του χώρισαν και επέστρεψε στην Ελλάδα με τον πατέρα του σε ηλικία τριών ετών. Ζούσε στο Χαλάνδρι μαζί με τη γιαγιά του και περνούσε τα καλοκαίρια του στη Σαλαμίνα με φίλους και συγγενείς κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Πήρε την πρώτη του δουλειά στην ηλικία των δώδεκα.

Από νεαρή ηλικία ο Αλκαίος έδειξε την αγάπη του για τη μουσική και τον αθλητισμό. Η πρώτη του εμπειρία με τη μουσική και το θέατρο ήρθε σε μια θερινή κατασκήνωση στην Βαρυμπόμπη, όπου και διετέλεσε υπεύθυνος για τέσσερα χρόνια. Στην ηλικία των δεκαέξι ο Αλκαίος παράτησε το σχολείο για να γίνει ένας ηλεκτρολόγος ακολουθώντας τη Σχολή Δέλτα, όπου απέκτησε πτυχίο.

Γιώργος Αλκαίος: Η νέα ζωή στην Μήλο

Στη Μήλο ο τραγουδιστής διατηρεί δωμάτια ενοικίασης. Λανθασμένα έγραψαν όπως είπε τα περιοδικά και τα σάιτ ότι ανήκε στη γιαγιά του. «Αγόρασα εκεί ένα οικόπεδο που μου άρεσε πολύ και το φτιάξαμε από το μηδέν. Την πρώτη χρονιά που ανοίξαμε δεν κοιμόμουν μέχρι να γυρίσει ο τελευταίος πελάτης γιατί ανησυχούσα, μετρούσα τα αυτοκίνητα στα πάρκινγκ».

Γιώργος Αλκαίος: Ο λόγος που δεν έκανε παιδί

Σε συνέντευξη του είχε αποκαλύψει τον λόγο που δεν έχει κάνει παιδί μέχρι σήμερα: «Για να κάνω ένα παιδί θα έπρεπε να έχω συνοδοιπόρο. Όλοι χρειαζόμαστε τον θεραπευτή μας, άμα δεν τον βρούμε, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Γιώργος Αλκαίος: Ο λόγος που δεν κάνει μουσικές εμφανίσεις

Ο Γιώργος Αλκαίος εξήγησε και τον λόγο που δεν σκοπεύει να ξανανέβει σε πίστα. «Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία γιατί δεν μπορώ να το ξανακάνω. Θα ήθελα να κάνω μία μουσική παράσταση, κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω κάνει. Αυτή η κατάσταση που έχουμε μπει και αυτό που γίνεται με τον διαχωρισμό εμένα προσωπικά δεν μ΄αρέσει. Θα περιμένω το καλοκαίρι έστω με ένα ραπιντ τεστ να έρχονται όλοι στις συναυλίες».

Γιώργος Αλκαίος: Γιατί άλλαξε το όνομα του

Ο τραγουδιστής αποκάλυψε επίσης το παρασκήνιο πίσω από την αλλαγή του επιθέτου του: «Κάποιοι πιστεύουν ότι άλλαξα το όνομά μου επειδή μου το είπε μία κοπέλα. Δεν έγινε καθόλου έτσι. Εγώ ο Δάκης, ο Σάκης ο Ρουβάς συζητάμε για το αν θα αλλάξουμε τα επίθετά μας. Όχι ο Δάκης. Ήρθε ένας χορευτής και μου είπε θα σε λένε Αλκαίο και το κράτησα».

Ένας εξαιρετικός τραγουδιστής που όλοι λατρέψαμε και χορέαψαμε μαζί του στην Eurovision!

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του