Φιλαρέτη Κομνηνού: Ο κούκλος γιος, η σχέση με την νύφη της και η δήλωση για τον καταστροφικό Νίκο Σεργιανόπουλο

Φιλαρέτη Κομνηνού: Η γνωστή ηθοποιός μεγάλωσε και γεννήθηκε στη Δράμα το 1958 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου αποφοίτησε από το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος με άριστα και τη φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έχει αποκτήσει ένα γιο, επίσης ηθοποιό, τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

Φιλαρέτη Κομνηνού: Η ζωή της το θέατρο

Για πολλά χρόνια υπήρξε καθηγήτρια στο Εθνικό Θέατρο για 8 χρόνια και σήμερα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Υποκριτικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Δίδαξε σε αρκετές δραματικές σχολές, ανάμεσα στις οποίες και η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και σκηνοθέτες ενώ έχει συνάψει σημαντικές συνεργασίες τόσο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όσο και τηλεοπτικά και θεατρικά.

Ως αναπληρώτρια καθηγήτρια Υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ η ηθοποιός θυμάται: «Με ρώτησε κάποια στιγμή μια φοιτήτριά μου εξαιρετικά αδύναμη υποκριτικά αν χρειάζεται να έχεις ταλέντο για να γίνεις ηθοποιός». «Ένιωσα πολύ αμήχανα γιατί «διάβαζα» πίσω από την ερώτησή της την αγωνία να χαϊδέψει την ανασφάλειά της και να βρει ένα άλλοθι, επειδή κάποιοι αβασάνιστα πετούν διάφορες θεωρίες και παρασύρουν τα παιδιά. Μετά από χρόνια την είδα τυχαία, τσακισμένη από τις συνεχείς απορρίψεις στις διάφορες οντισιόν, και εκεί που μιλούσαμε για διάφορα μου λέει ξαφνικά: «Είχατε δίκιο. Τελικά χρειάζεται να έχεις ταλέντο, δεν αρκεί μόνο η δουλειά». Tι να πω; Έφυγα από εκείνη τη συνάντηση με βαριά καρδιά», είχε πει η Φιλαρέτη Κομνηνού.

Φιλαρέτη Κομηνού: Προσωπική ζωή

Έχει αποκτήσει ένα γιο, επίσης ηθοποιό, τον Γιώργο Παπαγεωργίου, ο οποίος χαράζει στα βήματα της μητέρας του ως ηθοποιός. Τον είχαμε δει στην τηλεοπτική σειρά Alpha «Σπίτι είναι», και φέτος τον βλέπουμε στην σειρα του ΣΚΑΙ «Γλυκάνισος».

«Το αστείο είναι πως πολλές φορές με μπέρδευαν και έλεγαν «α, είσαι ο γιος της Καραμπέτη» είχε πει και είχε προσθέσει αναφερόμενος στη μητέρα του, Φιλαρέτη Κομνηνού: «Η μητέρα μου δεν είναι η κλασική Ελληνίδα μάνα και αυτό είναι ωραίο. Έτσι δεν έγινα και εγώ ο κλασικός Έλληνας».

Φιλαρέτη Κομνηνού: Τι είχε αναφέρει για τον γιο της

Η Φιλαρέτη Κομνηνού είχε αποκαλύψει σχετικά για την αντίδρασή της στο πρώτο άκουσμα ότι ο γιος της θα ασχοληθεί με την υποκριτική: «Αχ, δεν το αποφύγαμε, ακόμα ένα παιδί ηθοποιός». Θυμάμαι μούδιασα και τον ρώτησα αν είναι σίγουρος. Μου το είπε σε ηλικία 20 ετών, ενώ εκείνη την εποχή σπούδαζε Οικονομικά.

Αρχικά, μου ανέφερε ότι θέλει να σπουδάσει σε σχολή κινηματογράφου, εν συνεχεία σε σχολή θεάτρου, μέχρι που βρέθηκα να του κάνω coaching για να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό. Και πέρασε» είχε τονίσει η ηθοποιός.

«Είμαι αυστηρή κριτής γιατί θέλω να τον προστατεύσω. Αν ο γιος μου δεν είχε ταλέντο θα του το έλεγα και θα έβρισκα έναν τρόπο να τον κρατήσω μακριά από την υποκριτική.»

Ο γιος της είναι παντρεμένος με την Δανάη ή αλλιώς Δρόσω από την τηλεοπτική σειρά  “Άγριες Μέλισσες”, σε μια συνέντευξη της είχε αναφερθεί στο γάμο του γιού της. Για τον Γιώργο Παραγεωργίου και τη νύφη της κι επίσης ηθοποιό, Δανάη Μιχαλάκη, είπε: «Ο Γιώργος είναι η χαρά της ζωής, ένα πλάσμα που χαίρεσαι να ζεις μαζί του, να δουλεύεις και να κουβεντιάζεις. Αυτό που με συγκινεί περισσότερο είναι όταν έρχονται συνάδελφοι και μου λένε “τι παιδί είναι αυτό, τι πλάσμα”. Εκεί λιώνω. Η Δανάη είναι τόσο όμορφο πλάσμα, καλοσυνάτο, ένα λουλούδι. Χαίρεσαι να τη βλέπεις. Κάνει ευτυχισμένο τον γιο μου και την αγαπώ. Είμαι έτοιμη για τον ρόλο της γιαγιάς».

Φιλαρέτη Κομνηνού: Η σπάνια αναφορά στον Νίκο Σεργιανόπουλο

«Είχαμε κρατήσει επαφές, αλλά τον αισθανόμουν να ενδίδει στα πάθη του και να βουλιάζει. Τον Νίκο μόνο με τρυφερότητα μπορούσες να τον αντιμετωπίσεις, το πάθος του ήταν αυτοκαταστροφικό, κατέστρεφε τον εαυτό του με το ποτό ή με οτιδήποτε άλλο, δεν έκανε κακό στους άλλους. Ήταν βουτηγμένος στις ενοχές», είπε κλείνοντας.

Η Μαλβίνα Κάραλη την είχε χαρακτηρίσει ως «εκπάγλου ταλάντου» ηθοποιό και όσο περνάνε τα χρόνια καταλαβαίνουμε πολύ καλά την αξία της!

 

 

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του