Θωμάς Κινδύνης: Η σεξουαλική παρενόχληση στα 19, η σχέση με πρώην μαθήτρια του και η ατάκα για το αλκοόλ και τον Παπαμιχαήλ

Θωμάς Κινδύνης:Ο γνωστός ηθοποιός Θωμάς Κινδύνης που έχει συμμετέχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, πλάι σε μεγάλα ονόματα των χώρων αυτών, είναι πλέον σύμβουλος βελτίωσης της ζωής  και ιδρυτής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Μορφές Έκφρασης».

Θωμάς Κινδύνης: Λίγα λόγια

Ο Θωμάς Κινδύνης αποφοίτησε από τη σχολή του Πέλου Κατσέλη το 1973. Υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Ροντήρη ενώ υπήρξε και βοηθός του. Έκανε σημαντικές σπουδές στη μουσική, τη φωνητική, το τραγούδι και το χορό με αξιόλογους καθηγητές του χώρου.

Στο θέατρο, ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το «Άρμα Θέσπιδος», το «Αμφιθέατρο», το θέατρο «Κνωσός», το θέατρο «Άλφα», το θέατρο της Άννας Βαγενά και πολλά ακόμη περιφερειακά θέατρα.

Έχει παίξει σε διάφορους ρόλους αλλά κυρίως στο κλασικό ρεπερτόριο. Εμφανίζεται σε επιλεγμένες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες.

Ως σκηνοθέτης έχει παρουσιάσει πολλές παραστάσεις αλλά έχει δώσει έμφαση στην αρχαία τραγωδία, τη δημοτική παράδοση και το παιδικό θέατρο. Οι παραγωγές του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά εγχώρια φεστιβάλ και έχουν περιοδεύσει σε θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Ο Θωμάς Κινδύνης επίσης έχει διδάξει σε δραματικές σχολές και συνεχίζει να παραδίδει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, χοροθεραπείας, μεθοδολογίας μελέτης και επικοινωνίας σε δασκάλους και ηθοποιούς.

Θωμάς Κινδύνης: Εμπνέει ήθος και δημιουργία

Σε γενικές γραμμές ο ηθοποιός προσπαθεί να εμπνεύσει ήθος σε μικρούς και μεγάλους διοργανώνοντας διαρκώς εργαστήρια θεάτρου και τέχνης, εκπαιδευτικά προγράμματα και επιλέγοντας πάντα έργα στιβαρά, μεστά νοημάτων.

Με τον τρόπο αυτό ο ιδρυτής του καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές Έκφρασης» αναζητεί και προτείνει μια πιο αισθητική και όμορφη προσέγγιση της ζωής τις δύσκολες αυτές εποχές.

Τελευταίο έργο που ανέβασε το «Ένας εχθρός του λαού», του οποίου οι παραστάσεις μπορεί να τελείωσαν στον πολυχώρο, αλλά θα πραγματοποιηθούν κάποιες προγραμματισμένες παραστάσεις σε κάποια μέρη. Επέλεξε αυτό το έργο διότι ο Ίψεν, όπως έχει πει, πρότεινε μια άλλη κοινωνία βασισμένη στην ελευθερία, στην αδελφοσύνη και όχι στο να διακρίνεται για την απάτη, τον φανατισμό και την ευτέλεια της ζωής της. Πιστεύει άλλωστε ότι ήταν ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ… Ξέρει ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι εχθροί του λαού αλλά υποστηρίζει ότι για να αποδείξεις ποιοι είναι αυτοί, πρέπει να βρίσκεσαι διαρκώς σε αναζήτηση.

Θεωρεί ότι για να βοηθηθεί κάποιος η τέχνη είναι η μόνη ελπίδα γιατί σημαίνει επικοινωνία και επικοινωνία σημαίνει ζωή. Ξέρει άλλωστε ότι με την επικοινωνία διαλύονται τα πάντα.

Πιστεύει ότι με το να βοηθήσουμε τα παιδιά, θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Άλλωστε, αν θέλουμε να οραματιστούμε το μέλλον πρέπει να οραματιστούμε τα παιδιά. «Στήνουμε σχολεία για να κάνουμε παιδιά με πνευματική υγεία. Αυτός είναι ο μελλοντικός μας στόχος», λέει χαρακτηριστικά. Θα ήθελε πάντως να βοηθηθεί το έργο του, να υποστηριχθεί με κάποια μέσα, υλικά αλλά κυρίως ηθικά. Έχει μια πορεία 38 χρόνων στο θέατρο και στην εκπαίδευση, μια πορεία 20 χρόνων με την ομάδα του, έχει παρουσιάσει έργο καλλιτεχνικό αλλά και εκπαιδευτικό. Εκατοντάδες ηθοποιοί έχουν περάσει από τα χέρια του, έχει παραβρεθεί σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα, στην Κύπρο και αλλού. Υποστηρίζει ότι εκείνοι που έχουν ταλέντο, πρέπει να δοκιμάσουν την τύχη τους ακόμη και στους δύσκολους καιρούς γιατί πολύ απλά με την τέχνη μπορούν να καταφέρουν πράγματα.

Θωμάς Κινδύνης: Ο ηθοποιός αποκαλύπτει τη σεξουαλική παρενόχληση στα 19 του

«Με πήγε σπίτι της για να… μου δώσει το ρόλο, έγινα θηρίο και σηκώθηκα κι έφυγα», λέει ο Θωμάς Κινδύνης για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε από γυναίκα ηθοποιό.

Ο Θωμάς Κινδύνης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει βιώσει, τη σχέση του με τις γυναίκες, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά και την απόφασή του να γίνει σύμβουλος βελτίωσης της ζωής.

«Είμαι 47 χρόνια στο θέατρο. Σε λίγο θα κλείσω τα 70 μου χρόνια! Η Κατερίνα Παπουτσάκη ξεκίνησε από εδώ μόλις τελείωσε τη δραματική σχολή. Έχω βιώσει ανταγωνισμό. Ένας συνάδελφος μού δημιούργησε άσχημες καταστάσεις επί σκηνής κι έγινε τεράστιο θέμα τότε, ήταν υποτιμητικός.

Όταν ήμουν 19 χρονών, μια κυρία μου είπε “έλα μαζί μου για να σου δώσω το ρόλο”, έλεγε ότι θα με κάνει μεγάλο πρωταγωνιστή.

Με πήγε σπίτι της, αλλά εγώ ήμουν κακός και άγριος, σηκώθηκα κι έφυγα. Αν υπάρξει σεξουαλική παρενόχληση γίνομαι θηρίο», είπε αρχικά ο Θωμάς Κινδύνης.

Ο Θωμάς Κινδύνης πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έγινα πατέρας πολύ μεγάλος, αλλά με σύζυγο νεότερη κατά 20 χρόνια. Μπήκε ένα καινούργιο σύμπαν στη ζωή μου. Η σύζυγός μου ήταν πρώην μαθήτριά μου. Τώρα είμαστε και συνεργάτες και ασχολείται με το παιδικό θέατρο. Έχω κάνει δύο επίσημους γάμους και μία συμβίωση.

Ο γάμος θέλει γερό κουπί, πιστεύω στην οικογένεια και στο γάμο, αλλά πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει με τον εαυτό σου τι θέλεις. Συνεργάζομαι με τη Μαρία Παπαλάμπρου, που ήταν μαθήτριά μου και σχέση μου πριν πολλά χρόνια. Με τις πρώην συζύγους μου διατηρώ πολύ καλές σχέσεις, γιατί να είσαι εχθρός;».

Για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί, ο Θωμάς Κινδύνης απάντησε: «Ήταν ένας ζεστός, απλός και γλυκός άνθρωπος. Το… έτσουζε βέβαια λιγάκι».

«Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον άνθρωπο και πιστεύω ότι τα πάντα διέπονται από φυσικούς νόμους. Χρειάζεται να τους ξέρουμε για να οικοδομήσουμε μια υγιή πνευματική ζωή και να είμαστε ευτυχισμένοι», είπε κλείνοντας ο Θωμάς Κινδύνης.

Θωμάς Κινδύνης: Η σχέση του με τις γυναίκες και η θέση του σύμβουλου βελτίωσης της ζωής

“Είμαι 47 χρόνια στο θέατρο, σε λίγο θα κλείσω τα 70. Ο χρόνος είναι υποκειμενική διαδικασία. Είχα πολλούς μαθητές όλα αυτά τα χρόνια. Η Κατερίνα Παπουτσάκη ξεκίνησε από εδώ, μόλις τελείωσε τη δραματική σχολή”, είπε ο αγαπημένος ηθοποιός, αποκαλύπτοντας μάλιστα ένα αστείο σκηνικό μεταξύ τους.

“Έχω βιώσει και ανταγωνισμό, και με ευθύ τρόπο και εξ… υπογείου. Ήταν ανταγωνισμός ή φανερή εχθρότητα. Ένας συνάδελφος μου δημιούργησε άσχημες καταστάσεις επί σκηνής και έγινε τεράστιο θέμα τότε, ήταν υποτιμητικός”, σημείωσε σχετικά με τις άσχημες συμπεριφορές και το bullying που έχει δεχτεί στο χώρο του θεάτρου.

“Όταν ήμουν 19 χρονών, κυρία μου είπε έλα μαζί μου για να σου δώσω ρόλο. Με πήγε στο σπίτι αλλά ήμουν… κακός και άγριος. Αν υπάρξει σεξουαλική παρενόχληση γίνομαι θηρίο”, εξήγησε ο Θωμάς Κινδύνης σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε σε νεαρή ηλικία.

“Έγινα πατέρας πολύ μεγάλος, αλλά με σύζυγο νεότερη κατά 10 χρόνια. Μπήκε ένα καινούργιο σύμπαν στη ζωή μου. Η σύζυγός μου ήταν πρώην μαθήτριά μου. Τώρα είμαστε και συνεργάτες και ασχολείται με το παιδικό θέατρο”, είπε για τη σύζυγό του, ενώ σχετικά με τη σχέση του με τις γυναίκες ο Θωμάς Κινδύνης ανέφερε ότι “Έχω κάνει δύο επίσημους γάμους και μία συμβίωση. Ο γάμος θέλει γερό κουπί, πιστεύω στην οικογένεια και στο γάμο, αλλά πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει με τον εαυτό σου τι θέλεις”.

“Συνεργάζομαι με τη Μαρία Παπαλάμπρου, που ήταν μαθήτριά μου και σχέση μου πριν πολλά χρόνια. Με τις πρώην συζύγους μου διατηρώ πολύ καλές σχέσεις, γιατί να είσαι εχθρός;”, πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Πρόσωπο με πρόσωπο” στο θέατρο “Μορφές Έκφρασης”. “Είναι ένα σπουδαίο έργο, η σύγκρουση ενός ζευγαριού που περιφρονεί στην ουσία την ίδια τη ζωή. Έχω πολλά κοινά στοιχεία με το ρόλο μου, δυστυχώς”, είπε σχετικά με την παράσταση.

“Έχω μετανιώσει που λόγω δουλειάς ο γιος μου μπαίνει σε ένα περιθώριο, τον αγαπάω πολύ, αλλά θεωρητική αγάπη είναι μη αγάπη. Το 2022 τον ετοιμάζουμε να πάει φαντάρος. Είμαι υπέρ του να κόβεται ο ομφάλιος λώρος. Εκείνος ασχολείται με τα αυτοκίνητα”, ανέφερε ο ίδιος για τη σχέση του με το γιο του.

Μιλώντας σχετικά με τους αγαπημένους ηθοποιούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί, ο Θωμάς Κινδύνης είπε μεταξύ άλλων ότι “Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν ένας ζεστός και γλυκός άνθρωπος. Τα… “έτσουζε” βέβαια λιγάκι”.

“Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον άνθρωπο και πιστεύω ότι τα πάντα διέπονται από φυσικούς νόμους. Χρειάζεται να τους ξέρουμε για να οικοδομήσουμε μια υγιή πνευματική ζωή και να είμαστε ευτυχισμένοι”, είπε κλείνοντας ο αγαπημένος ηθοποιός σχετικά με την απόφασή του να γίνει σύμβουλος βελτίωσης της ζωής.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του