Κούλα Αγαγιώτου: Η κυρία Σοφία του “Ρετιρέ”, η σχέση με τον δολοφόνο στο Παγκράτι και τα τελευταία χρόνια της ζωής της

Κούλα Αγαγιώτου: Ήταν πάντα μια αξιοπρεπής γυναίκα, που κέρδιζε το σεβασμό της, υποδυόταν πάντα μια μητρική φιγούρα ή μια αφελή γυναίκα. Όμως μέσα της κυριαρχούσε η στεναχώρια και μια ζωή, που ακολούθησε παράλληλα τα βάσανα, τις αλλαγές, τις συγκρούσεις της χώρας, αλλά που περιστατικά της, στα οποία πρωταγωνιστούσε γίνανε ταινία, πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, είδηση που συγκλόνισε την κοινωνία της εποχής.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Μαΐου του 1915 και απεβίωσε στις 25 Οκτωβρίου 2006.

Κούλα Αγαγιώτου: Καλλιτεχνική πορεία

Σημαντικές εμφανίσεις της στον κινηματογράφο ήταν στις ταινίες Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού και Δόκτωρ Ζιβέγγος με το Θανάση Βέγγο και το Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Ο ρόλος που την έκανε περισσότερο γνωστή στο ελληνικό κοινό είναι της μητέρας του Βάσου Αδριανού στη σειρά Μεθοριακός Σταθμός και στο ρόλο της Σοφίας Σοφιανού στη σειρά Το ρετιρέ. Ως μητέρα της Κατερίνας (Κατερίνα Γιουλάκη), κατάφερνε πάντα να δημιουργεί σουρεαλιστικές καταστάσεις συνεπικουρούμενη από την εγγονή της Ειρήνη (Τζόυς Ευείδη).

Κούλα Αγαγιώτου: Η άγνωστη σχέση της με τον δολοφόνο στο Παγκράτι

Η αγαπημένη «κυρία Σοφία» της σειράς «Ρετιρέ», την οποία υποδυόταν η ηθοποιός Κούλα Αγαγιώτου, είχε ζήσει ένα δράμα τη δεκαετία του ’60, όταν ο ανιψιός της διέπραξε ένα άγριο έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο.

Το βράδυ της 23ης Απριλίου 1964 ο Δημήτρης Ζάγκας δολοφόνησε μια γυναίκα τη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Πρατίνου, στο Παγκράτι. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, είδε μια γυναίκα να καυγαδίζει με έναν άνδρα στη μέση του δρόμου.

Το θύμα ονομαζόταν Μαρία Μπαβέα και η αστυνομία θεώρησε ύποπτους για τη δολοφονία της ακόμη και τον αρραβωνιαστικό της Λάζαρο Μαυρίδη και τη μητέρα του. Από τις έρευνες οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν το κίνητρο της δολοφονίας.

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, έφτασε στα χέρια της αστυνομίας ένα μαχαίρι με ίχνη ανθρώπινου αίματος. Οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν τον Δημήτρη Ζάγκα, ανιψιό της ηθοποιού Κούλας Αγαγιώτου. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια, ένα άχρηστο περίστροφο και ένας μπαλτάς.

Ο νεαρός ομολόγησε πως μαχαίρωσε την Μπαβέα πισώπλατα και είπε στους αστυνομικούς πως ξεκίνησε την περιπλάνηση του από το Σύνταγμα με σκοπό να σκοτώσει. Ο δράστης έτρεφε μίσος για τις γυναίκες μετά την απόρριψη που δέχτηκε σε ηλικία 16 ετών από ένα κορίτσι, καθώς ήταν σεξουαλικά ανίκανος λόγω εγχείρησης που είχε κάνει σε ηλικία 13 ετών.

Κούλα Αγαγιώτου: Τα τελευταία χρόνια της ζωής της

Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της στο Κουκάκι, ξεχασμένη, με τη φροντίδα της ανιψιάς της Σοφίας Μπούκου. Απέκτησε μια κόρη. Πέθανε στις 25 Οκτωβρίου 2006 αλλά ο θάνατός της γνωστοποιήθηκε αργότερα. Ετάφη στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του