Χρύσα Ρώπα: Η αγαπημένη ηθοποιός με την τεράστια τηλεοπτική επιτυχία, η αποκάλυψη της υιοθεσίας και ο λατρεμένος της γιος

Η ηθοποιός Χρύσα Ρώπα έγινε γνωστή μέσα από τις αμέτρητες ερμηνείες της σε αξέχαστους ρόλους ελληνικών τηλεοπτικών σειρών. Ξεχώρισε μέσα από τη σειρά Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;”, καθώς και από την σειρά “Οικογένεια Βλάπτει”, ενώ η τελευταία της εμφάνιση είναι στην σειρά της ΕΡΤ “Η τούρτα της μαμάς”.

Χρύσα Ρώπα: Η γέννηση, οι σπουδές και τα πρώτα βήματα στην υποκριτική

Η ηθοποιός Χρύσα Ρώπα έχει γενέτειρα τη Θεσσαλονίκη και ημερομηνία γέννησης στις 25 Φεβρουαρίου του 1956, ενώ σήμερα είναι 65 ετών. Είναι Ελληνίδα κωμικός ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Σε ηλικία 12 ετών έμαθε πως είναι υιοθετημένη. Μεγαλώνοντας βρήκε τη χαμένη δίδυμη αδερφή της στο Παρίσι, η οποία έχει πλέον πεθάνει. Από τότε το επισκέπτεται συχνά, είτε διδάσκοντας σε κάποια δραματική σχολή είτε παίζοντας σε κάποια θεατρική παράσταση. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία από το Εθνικό Θέατρο.

Έχει έναν γιο, τον Κωνσταντίνο Λάλα, ο οποίος ζει στο Παρίσι και σπουδάζει Τέχνη. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες όπως “Τόπος”, “Κόκκινη μαργαρίτα” και “Γαμήλιο πάρτυ”. Τελευταία ασχολείται με τον χώρο κάνοντας Remake σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπως “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” και “Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός”, υποδυόμενη ρόλους που ανήκαν στη Γεωργία Βασιλειάδου. Τελευταία ταινία που συμμετείχε, η ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου ”Ευτυχία”, υποδυόμενη τη Σωτηρία Μπέλλου.

Οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο θα κάνει με την τηλεοπτική σειρά “Αχ! Ελένη” αλλά ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος της ήταν στη σειρά “Βαρβαρότητες”. Ακολούθησαν επιτυχημένα σίριαλ όπως το “Με δύο μαμάδες” το 1998 μαζί με τη Νένα Μεντή και λίγο αργότερα το “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;” όπου χάρισε πολλές στιγμές γέλιου. Έχει επίσης συμμετάσχει στη σειρά “Επτά θανάσιμες πεθερές”, υποδυόμενη τη Θρακιώτισσα πεθερά και την πεθερά στη Χούντα. Μια από τις τελευταίες της δουλειές είναι η συμμετοχή της στο “Η οικογένεια βλάπτει”, αφήνοντας ιστορία ως Λαμπρινή.

Περνώντας στο 2017 συμμετείχε στο μουσικό talent show “Star Academy of Greece” από το κανάλι Ε ως καθηγήτρια υποκριτικής των 16 σπουδαστών που θα επιλεγούν. Καταληκτικά, την σεζον 2020-2022 συμμετείχε στην σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, “Η Τούρτα της Μαμάς”, με πρωταγωνιστές την Καίτη Κωνσταντίνου και τον Κώστα Κόκλα, στην ΕΡΤ1. Ως “Αλεξάνδρα” από τας Σέρρας, αποτελούσε ένα από τα πιο δροσερά δίδυμα της ελληνικής τηλεόρασης μαζί με τη συμπεθέρα της “Μαριλού”, την οποία ενσάρκωσε η ανεπανάληπτη Λυδία Φωτοπούλου.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του