Χρήστος Ευθυμίου: Οι ρόλοι του “βλάκα”, η μάχη με τον καρκίνο και η καρδιά του που τον πρόδωσε

Χρήστος Ευθυμίου: Η νέα γενιά, θα τον θυμάται από το “Κωνσταντίνου και Ελένης”στον ρόλο του τρελού ζωγράφου. Το επεισόδιο αυτό είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία και μία του μόνο εμφάνιση ήταν αρκετή για να τον αναγνωρίζουμε μέχρι σήμερα στις φωτογραφίες. Γεννημένος στην Αθήνα το 1954, ο Χρήστος Ευθυμίου φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ξεκινώντας την πορεία του από το “Απλό Θέατρο” του Αντώνη Αντύπα.

Χρήστος Ευθυμίου: Η καριέρα στην τηλεόραση

Ο Χρήστος Ευθυμίου έχει παίξει σε πολλές ελληνικές σειρές με μεγάλη επιτυχία, όπως «Ο κακός βεζύρης», «Το κόκκινο δωμάτιο», αλλά και στις ταινίες «Safe Sex», «Ριζότο» και «Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο». Τα τελευταία χρόνια οι τηλεοπτικές εμφανίσεις τού συμπαθούς ηθοποιού είχαν περιορισθεί σε μικρούς ρόλους λ.χ. στο «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Ο Χρήστος Ευθυμίου έκανε την δική του πορεία και στο θεατρικό σανίδι από την “Πορνογραφία” του Μάνου Χατζιδάκι, την “Οπερα της Πεντάρας” σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν και τη “Λυσιστράτη” με τον Λάκη Λαζόπουλο έως το “Ενα Καπέλο από Ψάθα Ιταλίας” του Λαμπίς πλάι στον Χάρη Ρώμα, που υπήρξε και η τελευταία εμφάνισή του στη σκηνή, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Χρήστος Ευθυμίου: Ο καρκίνος και η ανακοπή καρδιάς

Έφυγε σε ηλικία μόλις 54 ετών από ανακοπή καρδιάς, που ήρθε ως συνέπεια της εξασθένησης της υγείας του έπειτα από τριετή μάχη με τον καρκίνο. Πάλεψε για ένα μικρό χρονικό διάστημα όμως τελικά η καρδιά του τον πρόδωσε, εξέπνευσε και βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Χρήστος Ευθυμίου είχε βγει από το σπίτι του να αγοράσει γλυκά και επιστρέφοντας τον βρήκε ο θάνατος. Η κηδεία του έγινε το 2008 στις 10.30 π.μ. από το παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου στο Α΄ Νεκροταφείο.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του