“Ήταν όνειρο ζωής”: Δύο 81χρονες φίλες έκαναν τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 μέρες»

Δύο φίλες από το Τέξας είχαν την εμπειρία μιας περιπέτειας ζωής, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο σε 80 ημέρες. Το ταξίδι τους που ξεκίνησε από την Ανταρκτική διήρκεσε 2,5 μήνες. Εμπνεύστηκαν από το διάσημο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν

Η Σάντι Χέιζελιπ και η Έλι Χάμπι και οι δύο 81 ετών, επέστρεψαν πρόσφατα στα σπίτια τους μετά από ταξίδι διάρκειας 2,5 μηνών που ξεκίνησε από την Ανταρκτική και τους οδήγησε στον Βόρειο Πόλο και στην Αυστραλία.

@aroundtheworldat80 Sandy & Ellie ❤️ Australia #tassietok #wallabies #duotravel #tasmaniaaustralia #sandyandellie #bucketlistdestinations ♬ Forest – Pink Hoodie

Το ταξίδι σε όλον τον κόσμο σε 80 ημέρες

Η περιπέτεια που εμπνεύστηκαν από το μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» ξεκίνησε ως ιδέα το 2020, όταν οι δύο φίλες εργάζονταν και η Χέιζελιπ πρότεινε την ιδέα να ταξιδέψουν για τόσες μέρες όσες και η ηλικία τους.

«Η Έλι και εγώ αγαπάμε τα ταξίδια, η υγεία μας είναι καλή, ταξιδεύουμε καλά μαζί» είπε η Χέιζελιπ σύμφωνα με το blog «Αround the World at 80» που δημιούργησαν. «Σκεφτήκαμε: “Δεν θα ήταν λοιπόν διασκεδαστικό να κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες όταν θα είμαστε 80 χρονών;”» τόνισε.

@aroundtheworldat80 Work – Save – Travel – Repeat! #grandmasoftiktok #sandyandellie #seniortravel #worldtraveltips #aroundtheworldat80 ♬ My Wish – Rascal Flatts

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια ακόμη για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους η Σάντι Χέιζελιπ, γιατρός, και η Έλι Χάμπι, φωτογράφος, καθώς ήταν σε ισχύ ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονταν με την COVID-19 στους περισσότερους από τους προγραμματισμένους προορισμούς τους.

«Το αναβάλαμε μέχρι το 2023, για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε στο ταξίδι την Ανταρκτική που ήταν στο αρχικό μας δρομολόγιο» είπαν οι δύο γυναίκες, οι οποίες συναντήθηκαν πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής αποστολής στη Ζάμπια και έγιναν καλές φίλες.

@aroundtheworldat80 Sandy & Ellie at 81 are fearless world travelers! #bffgoals #widowedlife #bucketlisttravel #bfftravel #greatgrandmatiktok #widows #bestfriendgoals #bffsforever ♬ A Thousand Years – Christina Perri

Το ταξίδι ξεκίνησε με πτήση με αεροπλάνο στην Αργεντινή στις 11 Ιανουαρίου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πλοίο 60 ατόμων για να διασχίσουν το Πέρασμα του Ντρέικ για να φτάσουν στη λιγότερο επισκέψιμη ήπειρο και να περπατήσουν με πιγκουίνους.

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε