Δείτε γιατί τα παράθυρα των αεροπλάνων έχουν αυτή τη μικροσκοπική τρύπα στη βάση τους. Πανέξυπνο!

Η ασφάλεια είναι η κύρια προτεραιότητα των αερογραμμών. Τα περισσότερα μέτρα που βλέπουν οι επιβάτες είναι στην είσοδο μέχρι να μπουν στο αεροπλάνο, αλλά υπάρχουν και μέτρα που δεν είναι τόσο προφανή.

Για αρχή, τα αεροπλάνα πρέπει να πληρούν κάποια standards σχεδιαστικά και κατασκευαστικά έτσι ώστε να διασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατών.

Όλα τα αεροπλάνα πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί ως αξιόπιστα, πριν ξεκινήσουν να κάνουν πτήσεις, το οποίο σημαίνει εκτενή έλεγχο σε όλα τα κομμάτια του. Αυτό που πολλοί παρατηρούν αλλά δεν δίνουν σημασία, είναι μία μικρή τρύπα στη βάση του τζαμιού.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί είναι εκεί; Από ότι φαίνεται αυτή η τρύπα έχει ακόμα και όνομα, λέγεται τρύπα αναπνοής. Βρίσκεται στο μεσαίο στρώμα του παράθυρου. Όλα τα παράθυρα των αεροπλάνων αποτελούνται από 3 στρώματα. Η τρύπα που υπάρχει στο μεσαίο στρώμα, επιτρέπει τη μεταφορά αέρα ανάμεσα στα δύο στρώματα και έτσι δεν μένει η υγρασία, κάτι που αποτρέπει το παράθυρο από το να θαμπώνει.

Επίσης η τρύπα αυτή βοηθάει να εξισορροπηθεί η πίεση μέσα στο παράθυρο. Η πίεση μέσα στη καμπίνα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι έξω.

Άμα το εξωτερικό στρώμα χαλάσει, το μεσαίο θα πάρει τη θέση του, χωρίς να γίνει έκρηξη λόγω της διαφοράς της πίεσης, Από ότι φαίνεται αυτή η τρύπα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Στον τομέα της αεροναυπηγίας έχουν γίνει τεράστιες μελέτες και έχουν παρθεί πιο πολλά μέτρα προστασίας από οποιονδήποτε άλλο τομέα. Για αυτό και είναι από τα πιο ασφαλή είδη μετακίνησης, με πιθανότητα θανάτου ενός επιβάτη 1:11 εκατομμύρια, ενώ στο αυτοκίνητο είναι 1:5,000.

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε