5 Έξυπνες λύσεις για ενισχύσετε το σήμα του Wifi σας ΧΩΡΙΣ να Ξοδέψετε καθόλου Χρήματα!

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ κρίση με το wifi σας; Όχι αυτό που κλέβετε. Μιλάμε για περιπτώσεις όπου αργούν να φορτώσουν τα βίντεο και το ίντερνετ είναι πολύ αργό και εκνευριστικό. Πολλές φορές απλά τσεκάρουμε την σύνδεση ή κοιτάμε αν έχει κοπεί το ρεύμα.

Εξαρτιόμαστε πολύ από το wifi και τον πάροχο για να διορθώσει αυτά τα προβλήματα, αλλά δεν ξέρουμε ότι μπορούμε κι εμείς οι ίδιοι να κάνουμε κάτι για να έχουμε καλύτερο σήμα.

Αρχικά, πρέπει να καταλάβουμε ότι το σήμα του wifi δεν είναι σαν τα ραδιοκύματα που απλώνονται για μέτρα. Το σήμα του wifi είναι περίπου 12 εκατοστά. Λόγω περιορισμένης απόστασης ή εμποδίων, έχει μεγάλη σημασία το πού επιλέγουμε να τοποθετήσουμε το ρούτερ. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για το πώς να ενισχύσετε το σήμα του wifi σας.

1. Βάλτε το ρούτερ στο κέντρο

Αν τοποθετήσετε το ρούτερ σας σε κεντρικό σημείο, θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε το σήμα του στο έπακρο, γιατί έχει εύρος 360 μοίρες. Αν είναι κλεισμένο σε ένα μικρό χώρο, τότε δοκιμάστε να το βάλετε στο κέντρο του σπιτιού σας. Δεν μπορείτε να το βρείτε; Δοκιμάστε να το μετακινήσετε λίγο πιο κοντά στις συσκευές σας.

2. Βάλτε το πιο ψηλά

Σηκώστε το ρούτερ από το πάτωμα ώστε το σήμα να μην εμποδίζεται. Βάλτε το σε ψηλό σημείο ώστε να έχει μεγαλύτερο εύρος το σήμα του. Βρείτε ένα σημείο που να μην βρίσκεται το ρούτερ πίσω από αντικείμενα ή έπιπλα.

3. Απομακρύντε τις παρεμβολές

Μας περιτριγυρίζουν παρεμβολές από ηλεκτρονικές συσκευές, πύργους σήματος κινητών και άλλα ασύρματα δίκτυα. Κρατήστε το ρούτερ σας μακριά από συσκευές όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα bluetooth και οι τηλεοράσεις ώστε να μειώσετε το πρόβλημα της αργής ταχύτητας, του σήματος που πέφτει ή των αυξομειώσεων στην ένταση. Αν μένετε κοντά σε κάποιον με ρούτερ, μπορεί τα σήματα τους να επηρεάζουν το ένα το άλλο.

4. Προσαρμόστε τις κεραίες

Για τα ρούτερ με κεραίες που προσαρμόζονται, τοποθετήστε τις δύο κεραίες ώστε να δείχνουν προς αντίθετες κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι η μία πρέπει να βρίσκεται οριζόντια και η άλλη κάθετα. Και οι εσωτερικές κεραίες στις συσκευές θα συγχρονιστούν στην κατεύθυνση της κεραίας του ρούτερ σας. Βάλτε μια κεραία σε κάθε κατεύθυνση ώστε να μπορέσετε να καλύψετε όλες τις βάσεις προς όποια κατεύθυνση κι αν είναι ρυθμισμένες.

5. Ελέγξτε και την ισχύ του σήματος σας

Για να δείτε πόσο σημαντικό είναι το σήμα του wifi σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές στο κινητό σας για μετρήσετε το σήμα σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Η εφαρμογή θα σας πει που είναι πιο γρήγορο και πιο ισχυρό το σήμα και θα καταλάβετε πού πρέπει να βάλετε το ρούτερ σας. Κάποιες εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το καλύτερο κανάλι.

Δοκιμάστε αυτά τα κόλπα και θα μας θυμηθείτε!

Credit: tiphero.com

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε