DIY

Μακάρι να μη βρεθείτε ποτέ σε μια ΤΕΤΟΙΑ κατάσταση, αλλά…Δείτε ΠΩΣ θα Καταφέρετε να Γλιτώσετε αν Κάποιος σας δέσει τα Χέρια!

Αν τύχει ποτέ να βρεθείτε αιχμάλωτος κάποιου, είναι καλό να είστε προετοιμασμένοι με κάποιες μεθόδους απόδρασης. Τα δεματικά καλωδίου είναι μια λύση που προτιμούν πολλοί διαρρήκτες, απαγωγείς και άλλοι εγκληματίες.

Ο Crazy Russian Hacker θα μας δείξει πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από ένα δεματικό καλωδίου χρησιμοποιώντας απλά ένα πράγμα: κορδόνια παπουτσιών. Το παρακάτω βίντεο δείχνει πώς να σπάσετε το πλασικό με τα χέρια δεμένα σφιχτά μπροστά σας. Εκείνος φοράει τα παπούτσια στα πόδια, αλλά η κεντρική ιδέα παραμένει ίδια: η τριβή.

Πώς λειτουργεί; Πρέπει και τα δύο παπούτσια να είναι λυτά. Με τα χέρια δεμένα μπροστά του, βάζει την άκρη του ενός κορδονιού στο πίσω μέρος του παπουτσιού του. Στην συνέχεια περνάει το κορδόνι από το δεματικό στους καρπούς του. Περνώντας το κορδόνι και από το άλλο παπούτσι, κάνει έναν κόμπο και με τα δύο κορδόνια. Μετά κουνάει τα πόδια του σαν να κάνει πεντάλ μέχρι να σπάσει το δεματικό.

Κι έτσι καταφέρνει να ξεφύγει. Στο βίντεο φαίνεται αναλυτικά η διαδικασία, αλλά και το πώς μπορεί κανείς να ξεφύγει από διπλά δεματικά. Η τριβή από τα κορδόνια βοηθά να σπάσει το πλαστικό. Αν σας έχει τύχει να τριφτεί πάνω σας σκοινί, ξέρετε πόσο πολύ πονάει.

Σίγουρα όμως θα σκέφτεστε και τι συμβαίνει στην περίπτωση που τα χέρια σας είναι δεμένα στην πλάτη. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο. Μπορείτε είτε να χαμηλώσετε τα χέρια κάτω από τα πόδια σας και να τα φέρετε μπροστά ή να το δοκιμάσετε με τα χέρια στην πλάτη.

Λύστε τα παπούτσια σας ενώ είστε γονατισμένοι. Χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο με πριν, περάστε την άκρη του ενός κορδονιού μέσα από τα δεματικά και δέστε την κόμπο με το άλλο κορδόνι. Αντί να κάνετε πεντάλ με τα πόδια, κουνήστε τα χέρια μπρος-πίσω για να δημιουργήσετε τριβή, τρίβοντας το πλαστικό πάνω στα κορδόνια. Το κλειδί είναι η τριβή και η θερμότητα.

Και τι γίνεται αν είναι και τα πόδια δεμένα με δεματικά; Σίγουρα το κόλπο είναι πιο εύκολο αν έχετε τα χέρια σας δεμένα μπροστά, αλλά και πάλι θα μπορέσετε να ελευθερώσετε ένα κορδόνι από τα παπούτσια. Περάστε το μέσα από ta δεματικά, κάντε κόμπο και προσπαθήστε να τα σπάσετε τραβώντας το κορδόνι σφιχτά και γρήγορα με τα χέρια.

Υπάρχουν χιλιάδες ακόμα περιπτώσεις, αλλά τουλάχιστον έχετε μια μέθοδο διαφυγής. Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, πάρτε ό,τι βρείτε μπροστά σας και τρίψτε το πάνω στο πλαστικό ώστε να σπάσει.

Πώς σας φάνηκε;

Credit: tiphero.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια