Όταν ανακάλυψε αυτό το εγκαταλελειμμένο υπόστεγο αεροπλάνων, δεν περίμενε ότι θα αντικρίσει κάτι τέτοιο στο εσωτερικό του…

Ο εξερευνητής και φωτογράφος Ralph Mirebs ανακάλυψε κάτι πολύ σπάνιο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Καζακστάν.

Το κτίριο στην αρχή μοιάζει με υπόστεγο αεροπλάνων, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Το μυστήριο λύθηκε όμως όταν κατάφερε να μπει στο εσωτερικό του. Μέσα του βρισκόταν δύο από τα πιο ιστορικά αντικείμενα του κόσμου!

Το συγκεκριμένο υπόστεγο είναι από μία εποχή όπου οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι ανταγωνίζονταν για τα πρωτεία στην εξερεύνηση του διαστήματος!

Χτίστηκε το 1974 για την εξυπηρέτηση του Buran Space Shuttle Program, όπου η τεχνολογία και το design συγχέονταν για να δημιουργήσουν τα πιο απίστευτα διαστημικά σκάφη που έχουμε δει ποτέ μας. Το πρόγραμμα έκλεισε το 1988 αλλά το υπόστεγο συνέχισε τη λειτουργία του μέχρι το 1993 και ήταν το “σπίτι” τριών από τα πιο πρωτοποριακά επιτεύγματα της εποχής του.

Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, έπαψε να λειτουργεί και δυστυχώς μόνο ένα από τα τρία σκάφη πήρε μέρος σε αποστολή.

Τα άλλα δύο είναι πλέον κειμήλια σε μια ξεχασμένη περιοχή του Καζακστάν…

Δεν είναι παράξενο να βλέπει κανείς να χάνονται στα νερά της λήθης 2 σκάφη που είχαν σκοπό να μεταφέρουν το είδος και τον πολιτισμό μας στα πέρατα του διαστήματος;

Δε θα έπρεπε να έχει ήδη μετατραπεί σε μουσείο αυτό το κτίριο; Είναι κρίμα να μην έχει πρόσβαση το κοινό σε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας!

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε