Κοpιτσάκι στην Κίνα απέκτησε κρανίο από 3D εκτυπωτή. Απίστευτο και όμως αληθινό!

Η είδηση μοιάζει σαν να έχει βγει μέσα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ένα τρίχρονο κοpιτσάκι στην Κίνα απέκτησε νέο κρανίο φτιαγμένο από τιτάνιο, το οποίο δημιουργήθηκε σε 3D εκτυπωτή. Ναι, όπως ακριβώς σας το λέμε.

Η μικρή έπασχε από υδροκεφαλίαση, μία ασθένεια που είχε οδηγήσει το κεφαλάκι της είναι είναι 4 φορές μεγαλύτερο απ’ το κανονικό. Η κατάσταση αυτή την είχε οδηγήσει να είναι κλινήρης σχεδόν ένα χρόνο, καθώς δεν μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι της. Και φυσικά δεν ήταν μόνο αυτό. Το κοpιτσάκι έπασχε από σοβαρή πίεση στο κεφάλι της, κακή παροχή αίματος, τύφλωση, και έλκη στις περιοχές λέπτυνσης του κρανίου της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το κρανίο της Han Han ήταν κατά 80% γεμάτο νερό, πράγμα που σήμαινε ότι δύσκολα θα επιβίωνε και μετά το φετινό καλοκαίρι. Η χειρουργική επέμβαση για την μικρούλα ήταν μονόδρομος.

Το χειρουργείο κράτησε 17 ώρες και κόστισε περίπου 70.000 δολάρια, ποσό που μαζεύτηκε μέσα από δωρεές στο ίντερνετ.

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν δεδομένα 3D και ένα scanner τομογραφίας για να εκτυπώσουν τα τρία κομμάτια τιτανίου και να τα τοποθετήσουν στην κορυφή του κρανίου της.

Αρχικά οι γιατροί αποκόλλησαν το πάνω μέρος του κρανίου και με σωληνάκια τράβηξαν το υγρό που είχε μέσα το κεφάλι της. Στην συνέχεια τοποθέτησαν τα εμφυτεύματα από τιτάνιο.

Η μικρή είναι μια χαρά στην υγεία της, αλλά θα χρειαστούν και άλλες επεμβάσεις προκειμένου να επανέλθει πλήρως.

[via]

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε