ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Αυτό είναι το Νέο Smartwatch που θα Βοηθήσει εκατομμύρια Ανθρώπους σε όλο τον Κόσμο. Δείτε Γιατί!

Υπάρχουν πάνω από 285 εκατομμύρια άτομα με προβλήματα όρασης στον κόσμο. Ο προγραμματιστής Dot από τη Νότια Κορέα, παρήγαγε το πρώτο SmartWatch Braille στον κόσμο, με χαρακτηριστικά που αρμόζουν σε μια συσκευή του 21ου αιώνα.

Εμφανίζει πληροφορίες χρησιμοποιώντας 4 ενεργά δυναμικά κύτταρα Braille και οι χρήστες του μπορούν να επιλέξουν την ταχύτητα με την οποία θα ενημερώνουν τους χαρακτήρες. Το Dot συνδέεται με ένα smartphone μέσω Bluetooth (ακριβώς όπως και κάθε άλλο SmartWatch) και μπορεί να λάμβάνει οποιοδήποτε κείμενο από οποιαδήποτε εφαρμογή ή υπηρεσία (σκεφτείτε Messenger, τις κατευθύνσεις από το Google Maps, κ.λπ.). Οι χρήστες μπορούν επίσης να στέλνουν απλά μηνύματα χρησιμοποιώντας τα κουμπιά του στο πλάι. Το Dot υποστηρίζει επίσης Open API, το οποίο σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να αναπτύσσει ή να προσαρμόζει εφαρμογές για αυτό.

Υπάρχουν διάφορες ψηφιακές συσκευές για τυφλούς εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η πλειοψηφία αυτών χρησιμοποιούν ήχο. Αυτό δημιουργεί προβλήματα, διότι ο χρήστης είτε πρέπει να συνδέσει τα ακουστικά του για να αποσπαστεί από τους ήχους του περιβάλλοντός του, ή να κάνει ενημερώσεις δημόσια. Επίσης, οι υπάρχουσες ψηφιακές συσκευές ανάγνωσης Braille, είναι ογκώδεις και ακριβές. Μόνο το 5% των ατόμων με προβλήματα όρασης, έχει μια τέτοια.

Το SmartWatch Dot βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 3 χρόνια και η εταιρεία τελικά θα ξεκινήσει την παράδοση των συσκευών σε περίπου 140.000 υποστηρικτές. Σχεδιάζουν να μεταφέρουν 100.000 ρολόγια το 2017, ξεκινώντας από τον Μάρτιο και τα υπόλοιπα 40.000 το επόμενο έτος. Επίσης, 1.000 κομμάτια θα πωληθούν σε λιανική στο Λονδίνο για 320 δολάρια.

Credit: BoredPanda

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε