Το αντίθετο της Αθήνας: Αυτή είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Είναι γεγονός πως η ζωή στην μεγάλη και ασφυκτική Αθήνα έχει αρχίσει να κουράζει πολλούς, που αναζητούν διακαώς μία καλύτερη λύση, μακριά από το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας. Ολοένα και περισσότεροι κάνουν το μεγάλο βήμα και εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα με στόχο την διαφυγή τους σε πιο ήσυχα επαρχιακά μέρη.
Βέβαια, και εκεί δε βρίσκουν πάντα τον παράδεισο που ονειρευόντουσαν και συνειδητοποιούν πως δεν είναι όλα ρόδινα και όπως τα περίμεναν. Έτσι, καταλήγουν να απογοητεύονται στην προσπάθεια τους για μια καλύτερη ζωή.

Η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Υπάρχει, όμως και ένα μέρος, που δεν μοιάζει με τα άλλα. Πρόκειται για την πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα και σύμφωνα με το numbeo.com είναι το καλύτερο μέρος της Ελλάδας για να ζει κανείς. Ο λόγος για την Κω, ένα από τα πιο όμορφα νησιά του νοτίου Αιγαίου.
Τα δεδομένα αυτής της μέτρησης προέρχονται από ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώνουν οι ίδιοι οι χρήστες της πλατφόρμας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ουσιαστικά η βαθμολογία καθώς και η ανάλογη κατάταξη προκύπτει με βάση συγκεκριμένους δείκτες.
Ειδικότερα βαθμολογούνται διάφοροι τομείς της καθημερινότητας, όπως η ασφάλεια (σχετικά με την εγκληματικότητα), η υγειονομική περίθαλψη, οι τιμές, η αγοραστική δύναμη (η οικονομική δυνατότητα των κατοίκων), το κυκλοφοριακό, η ρύπανση και οι τιμές ακινήτων σε σχέση με τα εισοδήματα.
Από αυτούς τους 7 δείκτες προκύπτει και η τελική βαθμολογία η οποία για την Κω φτάνει στους 251, κατατάσσοντας την πόλη στην πρώτη θέση στην Ελλάδα, με τα Χανιά να ακολουθούν με 203 μονάδες. Στον αντίποδα, δηλαδή στην τελευταία θέση βρίσκουμε την Αθήνα, με μόλις 82, ενώ ο μέσος όρος για την χώρα είναι 133 μονάδες.

Η Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Έχει μεγάλη ακτογραμμή με πολλές υπέροχες παραλίες, γραφικά χωριά και παραθαλάσσια θέρετρα. Ακόμη, προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές για διασκέδαση, νυχτερινή ζωή, φαγητό, δραστηριότητες και διαμονή. Είναι ένα νησί γεμάτο πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα