Σπαρακτική φωτογραφία: Φάλαινες μοιρολογούν νεκρό δελφίνι..

Βουτώντας στο Big Island της Χαβάης ο δύτης ελεύθερων καταδύσεων και υποβρύχιων φωτογραφήσεων Deron Verbeck συνέλαβε μια πανέμορφη αλλά και συγκινητικά τραγική εικόνα.

Η “Νεκρώσιμη ακολουθία” όπως ονόμασε το στιγμιότυπο ο φωτογράφος δείχνει μία αρσενική φάλαινα να μεταφέρει ένα μικρό δελφινάκι στο στόμα της συνοδευόμενος από δύο θηλυκές.


Όπως αναφέρει ο ίδιος παρόλο που έχουν υπάρχουν πολλές αναφορές με δελφίνια που θρηνούν ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που το είδε κανείς από κοντά.

“Ήταν μια πολύ καταθλιπτική σκηνή”, γράφει στη σελίδα του στο facebook. “Αισθανόμουν σαν εισβολέας σε μια μοναχική στιγμή κοιτούσα σχεδόν, ηδονοβλεπτικά.” Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε όταν εργαζόταν μαζί με τον φωτογράφο του National Geographic Brian Skerry έξω απ΄την ακτή του Kailua-Kona. Ο Verbeck αναφέρει ότι τα δελφίνια αναγνώρισε ο βιολόγος Robin Baird, για την Cascadia Research Collective.

Σύμφωνα με τον Baird, το θηλαστικό που στέκεται απ΄πάνω είναι η ενήλικη μητέρα (αν και δεν έχουν συλλέξει γενετικά δείγματα, έχουν φωτογραφηθεί πολλές φορές δίπλα δίπλα από το 2008, καθώς τα δελφίνια μένουν κοντά στις μητέρες τους καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής τους) του δελφινιού από κάτω. Η γιαγιά ουσιαστικά του νεκρού μικρού. Το αρσενικό που το μεταφέρει δεν είναι απαραίτητα ο πατέρας αν και δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά χωρίς να έχουμε γενετικά στοιχεία.

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα δελφίνια όπως οι άνθρωποι και όλα τα θαλάσσια θηλαστικά θρηνούν το θάνατο των δικών τους. Σε email που έστειλε στη Huffington Post,η Malia Chow, επιθεωρητής του Hawaiian Islands Humpback Whale National Marine Sanctuary, επιβεβαίωσε παρόμοια συμπεριφορά σε φάλαινες και δελφίνια κάποιων ειδών.

Νωρίτερα φέτος κινηματογράφησαν ένα δελφίνι στις δυτικές ακτές της Ιταλίας ενώ προσπαθούσε να ανανήψει ένα νεκρό δελφίνι. Τον προηγούμενο μόλις μήνα στη Νέα Ζηλανδία έδιωξαν μία θηλυκή φάλαινα δολοφόνο που έσπρωχνε το νεκρό του μωρό συνεχόμενα για 22 ώρες.

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει ακριβώς αυτή τη συμπεριφορά στο μικρού-μήκους φιλμ με φάλαινες στη θάλασσα των Φιλιππίνων

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα