Πορταριά: Το «Μπαλκόνι του Βόλου» Ανθισμένο Γεμάτο Ομορφιές

Πορταριά: Το «Μπαλκόνι του Βόλου» Ανθισμένο Γεμάτο Ομορφιές

Σας προσκαλούμε σε έναν περίπατο ανάμεσα στα πέτρινα αρχοντικά της Πορταριάς, εκεί όπου ο χρόνος παγώνει και οι μυρωδιές από τα αρωματικά βοτάνια και το καυτερό σπετζοφάι εναλλάσσονται με επιμονή.

Γνωρίζει καλά το μεγάλο της πλεονέκτημα: απέχει λίγα λεπτά από τον Βόλο και αυτόματα μετατρέπεται στην ιδανική εαρινή απόδραση της τελευταίας στιγμής. Η φύση μοιάζει να έχει βαλθεί να “πνίξει” το ορεινό χωριό.

Καταπράσινο, γεμάτο πηγές με τα αρώματα από τα λουλούδια και τα βοτάνια να μας συνοδεύουν σε κάθε μας βήμα στα πέτρινα καλντερίμια. Την άνοιξη η Πορταριά απαιτεί περπάτημα. Από την πλακόστρωτη πλατεία Αδάμενας, ακολουθούμε το καλντερίμι προς την πηγή “Μάνα” σε μια 20λεπτη πεζοπορία μέσα σε αιωνόβια πλατάνια.

Από αυτή την πηγή υδροδοτείται το χωριό αλλά και ο Βόλος. Αφήνουμε στην άκρη το αυτοκίνητο και διανύουμε με τα πόδια τα 3 χλμ ασφαλτοστρωμένου δρόμου από την Πορταριά στη Μακρινίτσα μέσα σε κατάφυτο τοπίο από βελανιδιές, καστανιές, μηλιές και αγριοροδιές.

Οι χρυσοχέρες γυναίκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού αραδιάζουν τα πολύχρωμα βαζάκια γεμάτα γλυκά του κουταλιού από τους καρπούς που απλόχερα τους έχει χαρίσει η πηλιορείτικη φύση. Οι ντόπιοι της το ανταποδίδουν με παραδοσιακούς χορούς και τη γιορτή λουλουδιών κάθε Μάιο.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα