Πέρασε 5 Ώρες Προσπαθώντας να Απεγκλωβίσει μια Φάλαινα από Δίχτυα. Τι κάνει στη Συνέχεια η Φάλαινα; Απίστευτο!

Οι φάλαινες είναι από τα πιο μυστηριώδη πλάσματα του κόσμου. Ο άνθρωπος πάντα ένιωθε δέος μπροστά σε αυτούς τους ευγενικούς γίγαντες, και μόλις πρόσφατα μάθαμε αρκετά πράγματα για το πως ακριβώς ζούνε. Αν τύχει να αντικρίσετε μια φάλαινα να πετάγεται από το νερό, αναμφίβολα θα είναι ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα που θα δείτε στη ζωή σας. 

Ένας από τους λάτρεις των φαλαινών, είναι ο James Moskito, παθιασμένος δύτης και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων. Μια μέρα, η ομάδα του James εντόπισε μια φάλαινα στις ακτές τις Καλιφόρνια, που χρειαζόταν άμεσα βοήθεια. Η ουρά του πελώριου ζώου είχε μπλεχτεί σε σχοινιά και δίχτυα, που ήταν δεμένα με μια άγκυρα βάρους σχεδόν 1,5 τόνου. Όταν ο  James και η ομάδα του έφτασαν, τα πράγματα φαίνονταν δυσοίωνα, αλλά ήταν αποφασισμένοι να βοηθήσουν. Ο ίδιος αναφέρει:

“Κάποια από τα σχοινιά είχαν εισχωρήσει στο δέρμα της φάλαινας 5-7 εκατοστά. Έβαλα το χέρι μου πάνω στη φάλαινα και της είπα, ‘Αυτό θα σε πονέσει.’ Η φάλαινα ήταν τόσο συνεργάσιμη, που άνοιγε το στόμα της και ένας συνάδελφος έβαζε τα χέρια του μέσα και τραβούσε κομμάτια των σχοινιών από τις τις μπαλένες, ένα προς ένα.”

Μετά από 5 ώρες τα σχοινιά είχαν επιτέλους κοπεί, και η φάλαινα ήταν ελεύθερη, και τότε συνέβη κάτι εκπληκτικό. Η φάλαινα κολύμπησε στο πάτο της θάλασσας και επέστρεψε στον James. Σύμφωνα με την ιστορία του, η φάλαινα σταμάτησε ακριβώς μπροστά του, και σαν ένα κουτάβι, περίμενε να τη χαϊδέψει.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε τη συνέχεια, και μοιραστείτε αυτή την αξέχαστη συνάντηση ανθρώπου και φάλαινας με τους φίλος σας! 

Credit: wimp.com

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα