Λουτρά Πόζαρ: Το Θαύμα Της Φύσης Αποτελεί Τον Τέλειο Προορισμό Για Όλες Τις Εποχές Του Χρόνου

Λουτρά Πόζαρ: Ένας Τέλειος Προορισμός Για Όλες Τις Εποχές Του Χρόνου

Η μαγεία του νερού και του δάσους στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν αποτελούν τον τέλειο προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου και χειμώνα και καλοκαίρι.

Εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, χαμάμ και καταρράκτες. Στα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ θα ζήσετε μια εμπειρία χαλάρωσης τόσο ξεχωριστή, που θα επιστρέφετε ξανά και ξανά.

Πόζαρ σημαίνει φωτιά ή θερμότητα στα σλαβικά. Η ονομασία είναι βέβαια ιδανική για αυτά τα λουτρά, αφού πρόκειται για μεταλλικές πηγές που αγγίζουν τους 37°C. Η χημική σύσταση των νερών είναι τόσο πλούσια, που τα καθιστά ιαματικά, αλλά και πόσιμα.

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στο Λουτράκι του νομού Πέλλας, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν. Λέγεται πως εδώ χαλάρωναν οι Μακεδόνες βασιλείς μετά τους πολυετείς πολέμους τους. Σύμφωνα δε με το θρύλο, οι στρατιώτες έβαζαν τα δόρατά τους στα θερμά νερά γιατί πίστευαν πως αυτό θα τα κάνει πιο σκληρά κι ανθεκτικά.

Οι επισκέπτες προτιμούν τα Λουτρά Πόζαρ για λόγους υγείας αλλά και για αναψυχή, αφού το τοπίο είναι πανέμορφο. Οι φυσικοί καταρράκτες και οι εξωτερικές πισίνες είναι σε υψόμετρο 400 μέτρων μέσα στην καταπράσινη φύση, με διαμορφωμένα μονοπάτια και ένα φαράγγι που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Ο μεγάλος καταρράκτης είναι παραπάνω από εντυπωσιακός, αφού έχει ύψος 22 μέτρων. Δίπλα στον δεύτερο, μικρότερο καταρράκτη, βρίσκεται η μία από τις μικρές πέτρινες πισινούλες με τα γαλανά νερά της. Η κύρια εξωτερική πισίνα πάντως είναι μεγάλη και θα μπορέσετε να απολαύσετε άνετα το μπάνιο σας, είτε έχετε επιλέξει τα Λουτρά για ίαση, είτε για άθληση.

Στο εσωτερικό των Λουτρών θα βρείτε το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο, το οποίο περιλαμβάνει 11 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες. Καθεμία από αυτές χωράει έως έξι άτομα. Στην Λουτρόπολη χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα προϊόντα για απολύμανση, ενώ υπάρχουν και αποδυτήριο για να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας.

Ξαναβγαίνοντας έξω, μπορείτε να πάρετε ένα από τα μονοπάτια και να κάνετε βόλτα δίπλα στο ποτάμι, αλλά και να μπείτε στο καταπράσινο φαράγγι. Εάν δεν έχετε όρεξη για περπάτημα καθίστε σε κάποιο από τα μαγαζιά και πιείτε κάτι δίπλα στα τρεχούμενα νερά. Κοντά στα Λουτρά υπάρχουν πολλά ταβερνάκια για να φάτε, αλλά και αρκετοί ξενώνες για τη διαμονή σας. Όπως μας διευκρίνισε η Αλεξία Τανούρη από τη δημοτική επιχείρηση που διαχειρίζεται ό,τι έχει σχέση με τα λουτρά, μέσα στη λουτρόπολη θα βρείτε εστιατόριο, αναψυκτήριο, παντοπωλείο, δύο κέντρα μασάζ και μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα.

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ο τέλειος προορισμός τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα. Όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές θα χαλαρώσετε στα ζεστά νερά των πηγών, ενώ το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστείτε στον κρύο καταρράκτη.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα