Η “Μύκονος της Πελοποννήσου”: Διεθνής αποθέωση για το Νο1 προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες, βρίσκεται στον νομό Ηλείας και έχει θέα όλο το Ιόνιο Πέλαγος, ο λόγος για την γνωστή διεθνής φημισμένη “Παραλία Κουρούτα”, με μόλις 3 χλμ από την Αμαλίάδα, είναι ο Νο1 καλοκαιρινός προορισμός για τις διακοπές σου,

Έχει καταταχθεί στην λίστα με τις τουριστικές παραλίες του νομού με εξαιρετική οργάνωση, η οποία κάθε χρόνο βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία παρέχοντας όλες τις απαραίτητες ανέσεις στους επισκέπτες. Είναι πολύ μεγάλη σε μήκος με υπέροχη χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά τα οποία βαθαίνουν σταδιακά.

Παραλία Κουρούτα: Η παραλία στην Κουρούτα ή αλλιώς η «Μύκονος» της Πελοποννήσου

Πρόκειται για μια όντως μαγευτική παραλία που γνωρίζει πλέον έντονη ανάπτυξη, με τα μπαρ να διαδέχονται το ένα το άλλο και τις ξαπλώστρες να καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας.

Κάθε καλοκαίρι προσελκύει πλήθος παραθεριστών, Ελλήνων αλλά και ξένων, κυρίως από τη Γερμανία και την Ιταλία, προσφέροντας εκτός από την υπέροχη παραλία με το πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα και έντονη νυχτερινή ζωή. Ακόμη κι αν αποφεύγετε την πολυκοσμία, για την Κουρούτα θα πρέπει να γίνει μια εξαίρεση, για να απολαύσετε έστω και μία φορά τα κρυστάλλινα διαυγή νερά της.

Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, επομένως θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, αποδυτήρια, ντους, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ αλλά και εστιατόρια, beach bar και καφετέριες που θα φροντίσουν να καλύψουν κάθε ανάγκη σας σε φαγητό, καφέ, ποτό και διασκέδαση. Τα τελευταία χρόνια, η Κουρούτα έχει αναδειχθεί και ως αγαπημένος τουριστικός προορισμός μα αποτέλεσμα κάποιοι να την αποκαλούν και τη «Μύκονο» της Πελοποννήσου.

Αν επιλέξετε να μείνετε μέχρι αργά τότε θα σας αποζημιώσει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη και γίνεται μέσω της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Παραλία Κουρούτα: Όσα δεν ξέρετε

Η Κουρούτα είναι παραθαλάσσιος οικισμός της Ηλείας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας σε υψόμετρο 5 μέτρα. Βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου στο Ιόνιο πέλαγος, σε απόσταση 6 χλμ. ΝΔ. της Αμαλιάδας και 20 χλμ. ΒΔ. του Πύργου.

Είναι γνωστό παραθεριστικό θέρετρο για την αμμώδη παραλία της, τις θαλάσσιες δραστηριότητες που προσφέρονται και το ηλιοβασίλεμά της. Διαθέτει πολλούς χώρους αναψυχής και κέντρα διασκέδασης.

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, κέντρα εστίασης καθώς και ποδηλατοδρόμοι που τη συνδέουν με το Παλούκι.

Related posts

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα

Απίστευτη αγγελία εργασίας: Δισεκατομμυριούχος αναζητά ζευγάρι να προσέχει αυτό το νησί με μισθό 180.000 ευρώ

Το «φαγητό των φτωχών»: Το Κερκυραϊκό Τσιγαρέλι που ξετρελαίνει και τους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι