Η Καραϊβική της Ελλάδας από ψηλά: Απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Μπορεί στην Ελλάδα να υπήρχε μόνο ένας πίνακας του Πικάσο (σε δημόσια συλλογή), κι αυτός να κλάπηκε, ωστόσο ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος είχε την Ελλάδα στην καρδιά του. Και το απέδειξε αγοράζοντας μια μοναδική ιδιοκτησία 200 στρεμμάτων με μια εντυπωσιακή πέτρινη έπαυλη στη Μεγαλόνησο, που βρίσκεται στην Καραϊβική της Ελλάδας, όπως εύστοχα αποκαλείται ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ευβοϊκό Κόλπο.

Τελικά τα παιδιά του μεγάλου ζωγράφου στη συνέχεια να το πούλησαν, η ομορφιά των Πεταλιών όμως παραμένει..

Οι Πεταλιοί αποτελούν μικρές κουκκίδες πάνω στο χάρτη της Ελλάδας, μια γειτονιά 10 μικρών νησιών, που εκτείνεται στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο απέναντι από το Μαρμάρι.

Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστοί όσο ο Σκορπιός του Ωνάση, όμως είναι από το πρώτα νησιά που αγόρασαν ιδιώτες και αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης μεγιστάνων και γαλαζοαίματων. Σήμερα τα περισσότερα είναι ακατοίκητες βραχονησίδες (ξέρες), εκτός από τρία, τα οποία χαίρονται οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους.

Οι «κοινοί θνητοί» μπορούν να απολαύσουν μόνο υποβρύχιες εξερευνήσεις στα κρυστάλλινα νερά τους και μπάνιο σε κάποιους κολπίσκους που έχουν πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα.

Εντύπωση προκαλούν οι επιβλητικές βίλες, μία σε κάθε νησί, δίνοντας την αίσθηση μιας VIP γειτονιάς.

Στο δεύτερο σε μέγεθος νησί διακρίνεται το λευκό αρχοντικό της οικογένειας Εμπειρίκου, απέναντι δεσπόζει η βίλα του Καρνέζη με τα λιμανάκια ενώ στη Μεγαλόνησσο βλέπεις και τα 200 στρέμματα, που ανήκουν πλέον στα παιδιά του Picasso.

Με βραχώδεις ακτές και αμμουδερές χρυσές παραλίες, τιρκουάζ νερά και πλούσια βλάστηση δημιουργούν μια ονειρική πανδαισία που θα ζήλευε κάθε άνθρωπος στη Γη.

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από τον παράδεισο του Νοτίου Ευβοικού:

Βίντεο: Haanity

Πηγή

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα