H Eλλάδα πρώτη στους ιδανικούς προορισμούς για τους ταξιδιώτες του Μαΐου

Δείτε τα 5 μέρη του κόσμου, ιδανικά για όσους προτιμούν να κανουν διακοπές τον Μάϊο σύμφωνα με το Conde Nast Traveller.

Ο καιρός αλλάζει, γίνεται όλο και πιο ζεστός και όλοι αρχίζουμε να νιώθουμε κάπως ανήσυχοι. Μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε μια νέα γωνιά του πλανήτη; Αλλά πού να πάμε;

Δείτε τα 5 μέρη του κόσμου, ιδανικά για όσους προτιμούν να κανουν διακοπές τον Μάϊο, όπως τα παρουσιάζει το Conde Nast Traveller.

Φυσικά, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

Ελλάδα

Η Ελλαδα γίνεται πολύ ζεστή από τον Ιούλιο και μετά. Και τον Αύγουστο τουρίστες από όλη την Ευρώπη κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά, αναζητώντας μια μεσογειακή απόδραση.

Η λύση; Νικήστε τη ζέστη και την πολυκοσμία, επιλέγοντας να επισκεφτείτε ένα ελληνικό νησί τον Μάιο.


Υδρα

Ομως, μην περιορίσετε το ταξίδι σας στα προφανή σημεία όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη: Αντ ‘αυτού, ζητήστε τις συμβουλές ενός ντόπιου, και περιπλανηθείτε στα λιγότερο πολυσύχναστα λιμάνια της Ύδρας ή να κάντε έναν περίπατο μέσα σε καταπράσινα δάση στα Ζαγοροχώρια.

Νότια Γαλλία

Αν ψάχνετε για λάμψη και αίγλη, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών είναι ο προορισμός σας για τον Μάιο. Αλλά η κυανή ακτή από τη Νίκαια μέχρι τη Μασσαλία δεν είναι μόνο αρχοντικά δίπλα στην παραλία και λιμάνια γεμάτα πολυτελή σκάφη.

Πέρα από την προφανή ομορφιά της Νίκαιας και τις χρυσές παραλίες ή την αριστοκρατικότητα του Σαν Τροπέ, οι ακτές της Νότιας Γαλλίας έχει μια σειρά από κρυμμένα διαμάντια, και ο Μάιος είναι η ιδανική στιγμή για να τα εξερευνήσετε.

Για μια διαφορετική οπτική στη Ριβιέρα, κάντε μια βόλτα στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αρλ ή δείτε τα αξιοθέατα από την κορυφή του λόφου πόλη της Èze.


Το μεσαιωνικό χωριό της πόλης Eze

Αν και είναι καλύτερο να εξερευνήσετε τη γαλλική ριβιέρα με το αυτοκίνητο, θα αναγκαστείτε να αφήσει τους 4 τροχούς πίσω σας αν θέλετε να ζήσετε την ηρεμία που προσφέρει η περιοχή: Παρκάρετε στο Σαν Τροπέ και κατευθυνθειτε στο νησί Île de Porquerolles, για μια απόδραση που θα σας κάνει να νιώσετε πως ο χρόνος έχει σταματήσει.

Πορτογαλία

Τον Μάιο, οι λόφοι της Πορτογαλίας είναι καλυμμένοι από αγριολούλουδα, ενώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 18-25 βαθμούς κελσίου.


Ηλιοβασίλεμα στο Πόρτο

Σε εκείνο το γλυκό σημείο, που δεν είναι ακόμα περίοδος αιχμής, οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και θα είστε σε θέση να απολαύσετε όλη την ομορφιά της αρχιτεκτονικής της Λισαβόνας, να κάνετε τις αγορές σας στο Πόρτο χωρίς τις υπερτιμημένες τιμές της υψηλής σεζόν, ή να επισκεφθείτε τις παραλίες πριν γεμίσουν ασφυκτικά με παραθεριστές.

Νότια Αφρική

Ο Μάιος είναι η αρχή της ξηρασίας στη Νότια Αφρική, όταν η υγρασία και η θερμοκρασία αρχίζουν να πέφτουν.

Οι περισσότεροι τουρίστες συρρέουν αργότερα κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, οπότε το ταξίδι του Μαΐου, θα είναι πιο ήσυχο και χωρίς τις ψηλές τιμές της υψηλής σεζόν.

Σικελία

Ένα ταξίδι στη Σικελία είναι συνώνυμο με την χαλάρωση σε παραλίες με ζαφειρένια νερά. Τον Μάιο, η θάλασσα είναι ακόμα λίγο κρύα, αλλά μπορείτε να εξερευνήσετε όλα τα υπόλοιπα που έχει να προσφέρει το νησί.

Σε ιστορικές πόλεις όπως οι Συρακούσες, το Noto, και η Ταορμίνα, μπορείτε να γυρίσετε πίσω στο χρόνο, περπατώντας στα σοκάκια και τις πλατείες γύρω από μπαρόκ καθεδρικούς ναούς.

Επίσης, θα μπορέσετε να απολαύσετε το φαγητό σας σε οποιοδήποτε εστιατόριο επιθυμείτε, να απολαύσετε ένα πιάτο ζυμαρικών στα πιο φημισμένα εστιατόρια της πόλης χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κράτηση ημέρες νωρίτερα.

Και αν κάνετε μια βόλτα με αυτοκίνητο στις πλαγιές της Αίτνας θα νιώσετε ηρεμία και θα απολαύσετε τη διαδρομή χωρίς κίνηση και χωρίς τα τουριστικά λεωφορεία να φράζουν τους χώρους στάθμευσης.

Πηγή: thetoc.gr

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα