Γυρνάμε τον Χρόνο Πίσω – Ένα Φιλμ που Ξυπνά Μνήμες Από Το 1970 Στην Πόλη του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο 1970. Βουβό φιλμ 8mm

Βρισκόμαστε στην πόλη του Ρεθύμνου, στον ομώνυμο νομό της μεγαλονήσου Κρήτης.

Το φιλμ ξεκινά με πλάνα της πόλης από την παραλία στο δυτικό άκρο της. Διακρίνουμε τα τείχη και το κτήριο που σήμερα στεγάζει την Περιφέρεια.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε μέσα στην πόλη, στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, μπροστά από το άγαλμα του Κωστή Γιαμπουδάκη.

Ύστερα βλέπουμε τον μιναρέ του Τζαμιού Νερατζέ και πλάνα από την καθημερινότητα της πόλης, μια γυναίκα μεταφέρει ένα καλάθι στον ώμο της, ένας ηλικιωμένος άντρας που περπατά κρατώντας ένα μικρό αγοράκι απ’ το χέρι, άνθρωποι που περνούν με ποδήλατα ή μοτοσυκλέτες, μια παρέα αντρών θαμώνων καφενείου κάτω από έναν τεράστιο ευκάλυπτο, ο σερβιτόρος που πάει για την παραγγελία.

Γενικό πλάνο της πόλης και του Κόλπου Αλμυρού, μέρους του Κρητικού πελάγους. Κοντινό πλάνο στην Φορτέτζα, στον λόφο του Παλαιοκάστρου, αλλά και τον Καθεδρικό ναό που ήταν αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο και ο οποίος κατά την Τουρκοκρατία μετατράπηκε σε τέμενος του σουλτάνου Ιμπραήμ. Πρόκειται για ένα μεγάλο τετράγωνο οικοδόμημα στεγασμένο με τρούλο.

Πανοραμικό πλάνο στο υπόλοιπο μέρος της πόλης του Ρεθύμνου και επιστροφή στα τείχη της Φορτέτζας, διακρίνουμε επίσης και το κτίριο του Γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα