Έκθεση στην Ολλανδία παρουσιάζει γιγαντιαία γλυπτά κόπρανα ως «έργο τέχνης» και προκαλεί σάλο στο διαδίκτυο

Εάν στα άμεσα σχέδια σας είναι ένα ταξίδι στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την πρωτοποριακή Έκθεση της ομάδας Gelatin με τίτλο «Gelatin: Vorm-Fellows-Attitude» που πραγματοποιείται στο Μουσείο Boijmans van Beuningen και για την οποία μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στους New York Times.

Η -γνωστή για τις σοκαριστικές πολλές φορές εκθέσεις της- Gelatin αποτελείται από 4 καλλιτέχνες (Wolfgang Gantner, Ali Janka, Florian Reither και Tobias Urban) που έως τις 12 Αυγούστου καλούν το κοινό να υπερβεί τα ταμπού του και να περιηγηθεί ανάμεσα σε γιγάντια… κόπρανα φορώντας «γυμνά κοστούμια» με όλα τα σχήματα και τα μεγέθη των αρσενικών και γυναικείων γεννητικών οργάνων. Τα 4 ιδιαίτερα γλυπτά διαφόρων σχημάτων που «ξεκουράζονται» πάνω σε περσικά χαλιά έχουν τη μοναδική ικανότητα να κάνουν τους λάτρεις και μη της τέχνης να συμφωνήσουν για πρώτη φορά σε ένα πράγμα: πως αυτή η έκθεση είναι… (θα μας επιτρέψετε να χρησιμοποιήσουμε τον αγγλικό όρο για λόγους δεοντολογίας και κοσμιότητας) «poop».

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Έως τώρα οι επισκέπτες της Έκθεσης δείχνουν να το διασκεδάζουν, σε αντίθεση ωστόσο με το κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το οποιό εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του στη σελίδα facebook του Μουσείου, ενώ και οι ολλανδοί κριτικοί Τέχνης από την πλευρά τους έχουν υποδεχτεί την Έκθεση με θετικά σχόλια.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα