Ανώγεια: Παίρνει ζωή το «στοιχειωμένο» χιονοδρομικό κέντρο του Ψηλορείτη (βίντεο)

Το «φιλί» της ζωής στο χιονοδρομικό Κέντρο «φάντασμα» στον Ψηλορείτη – Περισσότεροι από 25 χιλιάδες οι επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στην ορεινή κωμόπολη

Εορταστικές αποδράσεις και κοσμοπλημμύρα στον χιονισμένο Ψηλορείτη

Αυξημένη η εορταστική κίνηση στις μονάδες αγροτουρισμού στο νησί

Οι νέες κρατήσεις κάλυψαν στο παρά πέντε τις ακυρώσεις λόγω Covid

Κερδίζουν σταθερά έδαφος οι αγροτουτιστικές αποδράσεις

Στην τελική ευθεία το ορεινό καταφύγιο στα Ανώγεια

Βούλιαξαν από κόσμο τα Ανώγεια την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 25.000, την ώρα που οι εργασίες για το εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια χιονοδρομικό κέντρο στον Ψηλορείτη, μπαίνουν στην τελική ευθεία για να μεταμορφωθεί σε Κέντρο Δραστηριοτήτων χιονιού για μικρά παιδιά και οικογένειες καθώς και ορεινών αποδράσεων. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΚΡΗΤΗ TV, o δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Παράλληλα την ίδια χρονική περίοδο, αυξημένη ήταν η κίνηση και στις μεγάλες μονάδες αγροτουρισμού στο νησί μας, με τις πληρότητες σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζουν ακόμη και το 100%. «Τα αγροτουριστικά καταλύματα γέμισαν από κόσμο», όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης κ. Κορίνα Μηλιαράκη.

Σύμφωνα με την ίδια, το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφηκε το εξής παράδοξο. Από τη μια υπήρχαν αρκετές ακυρώσεις από πελάτες που νόσησαν από Κορωνοϊό και από την άλλη υπήρχε μια μεγάλη ροή νέων κρατήσεων, καλύπτοντας έτσι τα κενά και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ!

Πάντως, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα την περίοδο της Πανδημίας του Κορωνοϊού, η εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού κερδίζει διαρκώς «έδαφος», με τα βλέμματα του κλάδου να είναι πλέον στραμμένα στην κίνηση που θα υπάρξει στις αγροτουριστικές μονάδες, την περίοδο της Άνοιξης.

Το «φιλί» της ζωής στο χιονοδρομικό Κέντρο

Εντωμεταξύ, η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού αποτελεί στοίχημα για τον Δήμαρχο Ανωγείων. Το εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια χιονοδρομικό κέντρο στον Ψηλορείτη θα μεταμορφωθεί σε Κέντρο Δραστηριοτήτων χιονιού για μικρά παιδιά και οικογένειες καθώς και ορεινών αποδράσεων.

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην παράκαμψη Νίδας που οδηγεί προς το ορεινό καταφύγιο και σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων, ενώ μετά το λιώσιμο του χιονιού θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής της υποδομής – φάντασμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη, το έργο μπαίνει ουσιαστικά στην τελική του ευθεία. Ήδη, ηλεκτροδοτήθηκε η επίμαχη υποδομή ενώ σε λίγες ημέρες, θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο, ο οποίος όπως εκτιμάται θα πιάσει δουλειά σε τέσσερις μήνες.

Το διαφορετικό αυτό πρότζεκτ, αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά στα τέλη Οκτωβρίου του 2022, οπότε θα λειτουργήσει πιλοτικά η επίμαχη υποδομή.

Όπως είναι ήδη γνωστό, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το χιονοδρομικό στο Οροπέδιο της Νίδας. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, τέθηκε σε λειτουργία με μια πίστα για σκι και δύο συρόμενα λιφτ, με τα προβλήματα στη λειτουργία του να είναι εμφανή.

Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι υπήρξε λάθος στη χωροθέτηση του, όπως και άλλες αδυναμίες σε σχέση με την έλλειψη δημιουργίας οδικών προσβάσεων και άλλων συνοδών υποδομών. Συνέπεια να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το χιονοδρομικό κέντρο, με τις υποδομές να ρημάζουν.

Το χιονοδρομικό – φάντασμα πρόκειται να μεταμορφωθεί σε πεδίο δραστηριοτήτων χιονιού και σε ορεινό καταφύγιο, υποδομή η οποία αναμένεται να δώσει το φιλί της ζωής για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ανωγείων.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα