Αγάπη Για Την Ελλάδα: 72χρονος Αυστριακός Έρχεται 52 Χρόνια Συνεχόμενα Στην Κρήτη

Αυτό Σημαίνει Αγάπη Για Την Ελλάδα: 72χρονος Αυστριακός Έρχεται 52 Χρόνια Συνεχόμενα Στην Κρήτη

Ελλάδα: Ο Αυστριακός Φράντζ Σούπαντζ (Franz Suppanz) έρχεται στην Ελλάδα από όταν ήταν 20 χρονών. Επισκέπτεται την αγαπημένη του Κρήτη από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο κάθε έτους από το 1969.

Το μεγάλο ρεκόρ του Αυστριακού Φράντζ

Ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ που κατέχει ο Αυστριακός Φράντζ Σούπαντζ (Franz Suppanz) ανακαλύψαμε με χαρά σήμερα στο παζάρι των Μοιρών. Πρόκειται για το ρεκόρ “συνεχούς επισκεψιμότητας” στη Κρήτη όπως το ονομάσαμε , καθώς έρχεται επί 52 συνεχή χρόνια από το 1969 κάθε Απρίλιο και Σεπτέμβριο χωρίς διακοπή στη Κρήτη , από τότε δηλαδή που ήταν 20 χρονών .

ο Φράντζ με τον φίλο Γρεβετζάκη Γιάννη

Ο 72χρονος Φραγκίσκος όπως ελληνιστί τον ονομάσαμε, μένει κυρίως στο Καλαμάκι 3 ή 4 εβδομάδες κάθε φορά που έρχεται κι από εκεί περπατά περίπου 20-30 χιλιόμετρα κάθε μέρα , κολυμπάει 1 ώρα ή κάνει ορειβασία. ” Μου αρέσει να κάνω κολύμπι να ανεβαίνω στο Ρούβα ή τον Ψηλορείτη και θα το κάνω μέχρι να μπορώ….”

Στο Φρανζ αρέσει κυρίως η Νότια Κρήτη την οποία και γνωρίζει απ άκρη σ΄ άκρη .

“Προτιμώ την Νότια από τη Βόρεια Κρήτη. Η Κρήτη και κυρίως η Νότια δεν έχει σχέση με άλλα νησιά , όπως η Σαντορίνη η Κώς κ.α. Εδώ οι άνθρωποι είναι καλοί και φιλικοί , ανοίγουν την καρδιά τους και εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους γι αυτό συνεχίζω να έρχομαι τόσα χρόνια …” μας είπε.

-“Αυτό είναι φανταστικό , θα προτείνουμε στο Δήμο Φαιστού να σε κάνει επίτιμο δημότη. Ή να σε παντρέψουμε από εδώ για να “δέσει” το πράγμα” – του είπαμε. Φυσικά ξεκαρδίστηκε στα γέλια κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι του .

“Εσύ αγαπάς πιο καλά το τόπο μας από εμάς , θα σου αλλάξουμε όνομα , από τώρα και στο εξής θα σε λέμε Φραγκίσκο Σουπαντζάκη , πράγμα που δέχτηκε με ευχαρίστηση . Τέλος , αφού μας χαιρέτησε εγκάρδια έφυγε βιαστικά με ένα σακίδιο στη πλάτη και με τα πόδια όπως το συνηθίζει να το κάνει καθημερινά τα τελευταία 52 χρόνια…

Στη μετάφραση μας βοήθησε ο Γιάννης Γρεβετζάκης. (Φαίνεται στη φωτογραφία μαζί με το Φράντζ) πρώην καφετζής στις Μοίρες και με μεγάλη θητεία στα τουριστικά επαγγέλματα.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα