8 Τρομακτικά Πλάσματα που βρέθηκαν Παγωμένα και Σόκαραν τους Επιστήμονες. Με το Τελευταίο, θα Ανατριχιάσετε!

Η γη φιλοξενεί πολλά θεαματικά και συναρπαστικά είδη ζώων. Πάρτε για παράδειγμα έναν καρχαρία. Μοιάζει με το πιο τρομακτικό αρπακτικό, το οποίο μπορεί να καταβροχθίσει οποιοδήποτε ψάρι ή άνθρωπο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αλλά μια γροθιά στο ρύγχος του, το κάνει να φύγει μακριά.

Τα ζώα υπήρχαν πριν από μας. Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί, αλλά η φύση έχει διατηρήσει μερικά από αυτά τόσο τέλεια, που ακόμα και μια χιλιετία μετά, φαίνονται φρέσκα.

Επίσης, ορισμένα είδη είναι παγωμένα τόσο τέλεια, που μπορεί να διαπιστωθεί τι έκαναν όταν πάγωσαν.

Ακολουθεί μια λίστα με τέτοιου είδους πλάσματα. Ρίξτε μια ματιά!

1. Παγωμένος καρχαρίας.

Ένας παγωμένος καρχαρίας παρουσιάζεται ως τέχνη! Έγινε στο Nopeville, αλλά ναι, αυτό είναι αλήθεια.

Η φυσική αδυναμία του θανάτου ζει στο μυαλό κάποιου – Ναι, αυτό είναι όνομα. Έτσι, η φυσική αδυναμία του θανάτου ζει στο μυαλό κάποιου, είναι ένα αριστούργημα του καλλιτέχνη Damien Hirst.

2. Παγωμένο ελάφι.

Αυτό συμβαίνει μόνο στην Αλάσκα. Μια παγωμένη λίμνη για τα παιδιά, έχει ένα παγωμένο ελάφι που είναι μόνο για ενήλικες!

Δύο ελάφια παλεύουν.

Όταν ο Bob Webster είδε κάτι ασυνήθιστο στη λίμνη, σκέφτηκε ότι υπήρχε μόνο ένα ελάφι. Μια πιο προσεκτική ματιά όμως, αποκάλυψε ότι υπήρχαν δύο από αυτά που πολεμούσαν!

3. Dunkleosteus.

Ένας δεινόσαυρος είναι τρομακτικός, αλλά ένας δεινόσαυρος που κολυμπά; Λοιπόν, είμαστε χαρούμενοι που έχουν εξαφανιστεί. Ευτυχώς για εμάς έχει παγώσει, οπότε μπορούμε να τον δούμε μετά από εκατομμύρια χρόνια.

Απολιθωμένος Dunkleosteus.

Λόγω του πάχους της κεφαλής και του προσώπου, τα οστά της κεφαλής διατηρήθηκαν τέλεια. Υπήρχε πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια.

4. Βίσονας Yukagir.

Φαίνονται σκληροί! Το παχύ δέρμα και τα μακριά κέρατα ταιριάζουν με το έντονο βλέμμα τους.

Μούμια 10.000 ετών.

Το 2011, ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία ένας 10.000χρονος βίσονας Yukagir, ο οποίος φαίνονταν εκπληκτικά άθικτος! Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα εσωτερικά του όργανα ήταν άθικτα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πέθανε από την πείνα πριν παγώσει, 9 χιλιετίες πριν.

5. Λιοντάρια των σπηλαίων.

Εξαφανίστηκαν πριν από 11.000 χρόνια. Δύο από αυτά βρέθηκαν στη Ρωσία και ήταν σε τέλεια κατάσταση, που τους δόθηκαν τα ονόματα Uyan και Dina.

Uyan και Dina.

Ποιος ήταν λοιπόν ο λόγος που καταψύχθηκαν τόσο τέλεια; Εκτιμάται ότι αυτά, ήταν θύματα ενός ατυχήματος. Το παγωμένο καταφύγιό τους κατέρρευσε. Αυτά τα δύο ανακαλύφθηκαν τον Νοέμβριο του 2015 και εξακολουθούν να υποβάλλονται σε έρευνα από τους επιστήμονες.

6. Ένα κατεψυγμένο κομμάτι από ψάρια.

Η φωτογράφος Kelly Preheim, επισκέπτεται συχνά το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής των Άνδεων για να φωτογραφίζει πουλιά. Αντ’ αυτού, αυτό που είδε, εξέπληξε τους πάντες.

Κατεψυγμένο κομμάτι.

Εκτιμήθηκε ότι λόγω της έλλειψης οξυγόνου στη θάλασσα τα ψάρια πέθαναν και λόγω του κρύου καιρού, το νερό πάγωσε.

7. Παγωμένο μαμούθ.

Μετά από 39.000 χρόνια, αυτό το μαμούθ βρέθηκε στη Σιβηρία και είχε διατηρηθεί τόσο καλά, που φαίνονταν οι τρίχες στο σώμα του.

Τι έπαθε; Κρίνοντας από τον μυϊκό ιστό που είχε, το μαμούθ ήταν ηλικίας 50-60 ετών. Το αίμα του και ο μυϊκός ιστός του ήταν άθικτοι. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μυϊκό του ιστό, για να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό.

8. Παγωμένη αράχνη.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, οι αράχνες υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό! Αυτή η εικόνα δείχνει μια αράχνη 100 εκατομμυρίων ετών, που κυνηγάει το θήραμά της πριν να παγώσει.

Credit: WittyFeed

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα