7 Πόλεις του Κόσμου που Πληρώνουν Μισθό στους Κατοίκους τους Απλά και Μόνο για να Κατοικούν σε Αυτές!

Λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποιες πόλεις, που για τον έναν ή άλλον λόγο, χρειάζονται απαραίτητα κατοίκους. Για να ζήσουν και να εργαστούν στη περιοχή, προσφέρονται δελεαστικά οικονομικά ποσά. 

Για να σας λύσουμε τις απορίες, σας παρουσιάζουμε 7 πόλεις που θα δώσουν σε πολλούς το όνειρο που πάντα κυνηγούσαν: να ταξιδέψουν, να ζήσουν για ένα διάστημα σε μια διαφορετική χώρα, και γιατί όχι να πληρωθούν γι’ αυτό.

Ντιτρόιτ, Πολιτεία του Μίσιγκαν, ΗΠΑ

«Το Παρίσι της Δύσης», «η πρωτεύουσα των αυτοβιομηχανιών των ΗΠΑ», όλα αυτά τα προνόμια τα έχασε η πλέον ερημωμένη πόλη του Ντιτρόιτ το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, αλλά πλέον απελπισμένα προσπαθεί να επαναφέρει τη παλιά χαμένη αίγλη. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, η αμερικάνικη κυβέρνηση εισήγαγε ένα νέο πρόγραμμα που λέγεται «Η πρόκληση του Ντιτρόιτ», που προσφέρει 2.500 δολάρια σε επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, που θα τολμήσουν να μετακομίσουν και να εργαστούν στην πόλη.

Αλάσκα, ΗΠΑ

Αν αγαπάτε το χειμώνα, τα χιονισμένα τοπία, την ήρεμη ζωή και νιώθετε άνετα σε χαμηλές θερμοκρασίες, τότε η ζωή στην Αλάσκα θα μπορούσε να είναι μια πραγματική απόλαυση. Υπάρχει ένα ειδικό κυβερνητικό ταμείο, που πληρώνει επαγγελματίες, που είναι πρόθυμοι να κατοικήσουν σε αυτές τις παγωμένες συνθήκες. Η μόνη απαίτηση είναι να παραμείνετε στην Αλάσκα για ένα χρόνο.

Επαρχία Σασκάτσουαν, Καναδάς

Αυτή η Καναδική επαρχία προσφέρει σε πανεπιστημιακούς αποφοίτους (όχι πριν του 2010) τη δυνατότητα να διαμείνουν στη περιοχή, και που ακόμα δεν είναι σίγουροι για το μέλλον και τη καριέρα που θέλουν να ακολουθήσουν. Προσφέρεται το ποσό των 20.000 δολαρίων, έτσι ώστε να ζήσουν και να εργαστούν για 7 χρόνια στην επαρχία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο.

Καταρράκτες του Νιαγάρα, Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ

Μια άλλη πρόταση είναι να ζήσετε σε ένα από τα πιο όμορφα και συναρπαστικά μέρη του κόσμου και να πληρώνεστε γι’ αυτό. Η αμερικάνικη κυβέρνηση προσφέρει σε πανεπιστημιακούς απόφοιτους το ποσό των 7.000 δολαρίων ως ανταμοιβή για εργασία σε τοπικές επιχειρήσεις κοντά στους διάσημους καταρράκτες για χρονικό διάστημα δύο ετών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ponga, Αστούριας, Ισπανία

Αυτό το γοητευτικό χωριό στην προστατευόμενη περιοχή της βορειο-ανατολικής Ισπανίας είναι από τα παλαιότερα χωριά της χώρας. Για να προσελκύσουν νεότερο πληθυσμό και να αναζωογονήσουν τη τοπική οικονομία, η ισπανική κυβέρνηση προσφέρει 3.000 ευρώ σε ζευγάρια που θα μετακομίσουν στο μέρος. Επιπλέον, δίνεται επίδομα 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται εκεί. Μια ευκαιρία για να ζήσετε σε ένα απίστευτα όμορφο μέρος και κοντά στη φύση.

Ουτρέχτη, Ολλανδία

Η Ολλανδία είναι γνωστή για τα κοινωνικά της πειράματα. Και ένα από αυτά είναι ένα πείραμα με την οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ ανά κάτοικο αυτής της πόλης.

Κέρτις, Πολιτεία της Νεμπράσκα, ΗΠΑ

Κάθε ευσυνείδητος πολίτης έχει σκεφτεί τουλάχιστον μια φορά τι θα ήταν καλύτερο για την πόλη του. Η πόλη του Κέρτις δεν μένει σε μόνο στα λόγια. Αυτή η αμερικάνικη πόλη προσφέρει δωρεάν οικόπεδα για οικοδόμηση σπιτιού σε αντάλλαγμα μια καλή ιδέα, που θα προωθήσει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κουλτούρας.

Credit: Adme

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα