7 Καταπληκτικά Φυτά που θα σας προστατεύσουν από τα Κουνούπια!

Σίγουρα όλοι μας, ύστερα από έναν κρύο χειμώνα περιμένουμε πως και πως το όμορφο καλοκαίρι. Με τα ανοιχτά παράθυρα, τις παράλιες, τα μπάνια και… τα κουνούπια; Κυριολεκτικά είναι ο “βρυκόλακας” που δε σε αφήνει να απολαύσεις το καλοκαίρι! Αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλοί φυσικοί και ασφαλής τρόποι για να απαλλαχτείτε από αυτά.

Γνωρίστε 7 θαυματουργά φυτά που θα σας προσφέρουν έναν πραγματικό άνευ κουνούπια παράδεισο. Παρότι οι απόψεις διίστανται, αν χρειάζεται δηλαδή να τρίψετε τα φύλλα για καλύτερα αποτελέσματα, λίγες γλάστρες στο σπίτι σας σίγουρα είναι αρκετές για να τα διώξουν.

Βασιλικός

Τα κουνούπια και οι μύγες απλά δεν αντέχουν τη μυρωδιά αυτού του γευστικότατου βοτάνου. Μπόρουν να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε ηλιόλουστο μέρος, γι’ αυτό βάλτε μερικές γλάστρες κόντα στις πόρτες, τα παράθυρα ή σε οποιοδήποτε ανοιχτό χώρο στο σπίτι σας.

Δυόσμος (catnip)

Η γάτα σας θα το λατρέψει και εσείς με τη σειρά σας θα αγαπήσετε τα όμορφα λευκά και μωβ λουλούδια του. Φυτέψτε λίγο δυόσμο στα παρτέρια σας και απολαύστε τη κηπουρική σας χωρίς τσιμπήματα.

Σιτρονέλα

Η σιτρονέλα είναι μία από τις πιο γνωστές και συνηθισμένες φυσικές προστασίες από τα κουνούπια. Τα αιθέρια έλαιά της, με τη χαρακτηριστική λεμονάτη μυρωδιά, προστίθενται σε κεριά ώστε η απωθητική τους δράση να παραμείνει αποτελεσματική. Μπορείτε να τη προσθέσετε στον κήπο ή στο γκαζόν σας. Προσοχή όμως, τα ελαιά της μπορούν να προκαλέσουν εpεθισμούς στο δέρμα.

Μελισσόχορτο

Αυτό το φυτό που συγγενεύει με τη μέντα, αναπτύσσεται γρήγορα και η μυρωδιά του απωθεί τα κουνούπια.

Θυμάρι

Αλλο ένα φυτό που τα κουνούπια δεν αντέχουν τη μυρωδιά του.

Μέντα

Αναπτύσσεται πολύ εύκολα, γι’ αυτό προσοχή μην γεμίσει τον κήπο σας!

Λεβάντα

Getty Images/Purestock

Η λεβάντα έχει ένα υπέροχο, χαλαρωτικό άρωμα, αλλά τα έντομα το μισούν! Μπορείτε να την φυτέψετε ή να την κρεμέσετε ξερή.

Credits: Trends Feed

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα