20 Υπέροχοι λόγοι για να Ταξιδέψετε στην Αγία Πετρούπολη, τη Βενετία του Βορρά!

Παρά τις μεταβλητές καιρικές συνθήκες και την αιώνια βροχή, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας πάντα προσέλκυε τα πλήθη των τουριστών από όλο τον κόσμο. Λίγες πόλεις μπορούν να καυχηθούν ότι διαθέτουν μια τέτοια πλούσια ιστορία και αφθονία από αξιοθέατα.

Σε αυτή τη πόλη κρίθηκε η μοίρα ολόκληρης της Ρωσίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εκεί έζησαν σπουδαίοι συγγραφείς και ποιητές, καλλιτέχνες, συνθέτες, χορευτές, μουσικοί και ηθοποιοί.

Συλλέξαμε τα πιο ενδιαφέροντα και όμορφα μέρη αυτής της μαγικής πόλης, που θα κατακτήσει τη καρδιά σας!

Θαυμάστε τη πόλη κάνοντας βόλτα μέσα σε βάρκες στα κανάλια.

Η «Βενετία του Βορρά» έχει περισσότερες από 500 γέφυρες. Είναι όλες μοναδικές, κάθε μία έχει το δικό της όνομα και τη δική της ιστορία.

Οι γέφυρες πάνω από το ποτάμι ή τα κανάλια δεν φτιάχτηκαν μόνο για τη διέλευση τους, πολλές από αυτές έχουν γίνει σιωπηλοί μάρτυρες ιστορικών γεγονότων, πραξικοπημάτων και πολέμων.

Στην Αγία Πετρούπολη, υπάρχουν πολλά διαφορετικά γλυπτά λιοντάρια. Στην ταινία «Οι Απίστευτες περιπέτειες των Ιταλών στη Ρωσία», ένας πρωταγωνιστής, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα να βρει ένα θησαυρό, είπε ότι τα λιοντάρια στην Αγία Πετρούπολη είναι περισσότερα από τους κατοίκους της.

Η εκκλησία του Σωτήρα μοιάζει με τον καθεδρικό ναό της Μόσχας του Αγίου Βασιλείου και χτίστηκε προς τιμήν του αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Β.

Στο εσωτερικό του ναού είναι ένα πραγματικό μουσείο με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες.

Εκτός από τις αναρίθμητες ορθόδοξες εκκλησίες στην Αγία Πετρούπολη υπάρχουν άλλοι 42 ναοί, άλλων θρησκειών.

Οι Λευκές Νύχτες στην Αγία Πετρούπολη διαρκούν από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Ιουλίου, και αυτή την εποχή του έτους, η πόλη φιλοξενεί μια σειρά από φεστιβάλ και συναυλίες, και προηγείται ο εορτασμός της ίδρυσης της πόλης (27 Μαΐου).

Το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε το θέαμα της ανύψωσης των γεφυρών, οι οποίες εδώ και καιρό αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Η Αγία Πετρούπολη σε κάθε στιγμή της ημέρας είναι όμορφη με τον τρόπο της. Σε μέρες με ομίχλη, πάντα υπάρχει κάτι για να θαυμάσετε.

Το Παλάτι του Peterhof.

Το διάσημο φεστιβάλ των αποφοίτων των σχολών της Αγίας Πετρούπολης «Scarlet Sails».

Η διακόσμηση του καθεδρικού ναού του Αγίου Ισαάκ.

Προβολή του Ναυαρχείου και του καθεδρικού ναού του Αγίου Ισαάκ στο Ερμιτάζ.

Οι Κήποι Yusupov και το παλάτι Sadovaya.

Συντριβάνια στο παλάτι Peterhof.

Το Ερμιτάζ την αυγή.

Το μουσείο της Αγίας Πετρούπολης είναι μια μοναδική ευκαιρία να μελετήσετε την ιστορία της Ρωσίας.

Η Πόλη των Τεχνών προσελκύει όσους επιθυμούν να κατακτήσουν τον κόσμο του θεάτρου και του μπαλέτου, καθώς και τους οπαδούς όλων των τεχνών. Στην Αγία Πετρούπολη, μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερα από 70 θέατρα με μια ατελείωτη ποικιλία ρεπερτορίου, τα μπαλέτα Mariinsky και Alexandrinsky και πολλά άλλα.

Το περίφημο σταυροδρόμι «Πέντε Γωνίες» είναι ένα από τα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Για αυτό το σταυροδρόμι έχει γράψει ο Ντοστογιέφσκι. Κοντά σε αυτή τη διασταύρωση έχουν ζήσει πολλοί διάσημοι άνθρωποι, και εδώ πιστεύεται ότι μπορείτε να νιώσετε το αληθινό πνεύμα της σύγχρονης πόλης.

Credit: Adme

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα