20 Κόλπα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες σε όλο τον κόσμο για να κλέψουν τους τουρίστες.

Οι τουρίστες είναι εύκολη λεία για απάτες. Μερικές φορές δεν γνωρίζουμε πολλά και εμπιστευόμαστε τους ντόπιους υπερβολικά πολύ – και τελικά καταλήγουμε θύματα τους.

Διαβάστε παρακάτω συνηθισμένα κόλπα εξαπάτησης από διάφορες χώρες για να έχετε τον νου σας:

Οι πιο συνηθισμένες απάτες σε διάφορες χώρες

Δωρεάν αναμνηστικό

Θα σας δώσουν ένα «βραχιολάκι φιλίας» ή κάποιο άλλο δωρεάν αναμνηστικό. Αν το πάρετε, θα απαιτήσουν να το πληρώσετε. Και όσο βρίσκεστε σε σύγχυση, μπορεί να αδειάσουν τις τσέπες σας.

Πού; Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αίγυπτος

Τριαντάφυλλο για την κοπέλα σας

Ένας άντρας με λουλούδια θα σας πλησιάσει και θα σας προσφέρει ένα τριαντάφυλλο – στην τιμή ολόκληρου μπουκέτου. Αν αρνηθείτε, θα σας ντροπιάσει και θα σας πει ζητιάνο.

Πού; Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία

Ψεύτικο εισιτήριο

Υπάλληλος μουσείου σας πλησιάζει και σας προσφέρει πιο ακριβά εισιτήρια για να προσπεράσετε την ουρά. Όσο δελεαστικό κι αν είναι, τα εισιτήρια είναι ψεύτικα.

Πού: Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Καθαριστής παπουτσιών

Ένας άντρας ρίχνει ένα βουρτσάκι παπουτσιών μπροστά στα πόδια σας. Αν το σηκώσετε, θα σας προσφέρει να σας καθαρίσει τα παπούτσια. Μπορεί να νομίζετε ότι το κάνει για να σας ευχαριστήσει, αλλά μετά θα ζητήσει πληρωμή.

Πού; Τουρκία

Έλεγχος δωματίου

Δύο άνθρωποι ντυμένοι σαν υπάλληλοι ξενοδοχείου θα χτυπήσουν την πόρτα σας για να ελέγξουν το δωμάτιο ή να λύσουν κάποιο ζήτημα. Ενώ ο ένας σας αποσπά την προσοχή, ο άλλος κλέβει τα αντικείμενα αξίας σας.

Πού; Ισπανία

Φωτογράφος

Φιλικός ντόπιος προσφέρεται να σας τραβήξει φωτογραφία. Στην καλύτερη, θα απαιτήσει πληρωμή. Στην χειρότερη, θα τρέξει με την κάμερα ή το κινητό σας.

Πού; Ευρώπη

Αργό μέτρημα

Ο ταμίας μετρά τα ρέστα κάνοντας παύση και χάνοντας το μέτρημα. Στόχος του είναι να χάσετε την υπομονή σας και να του αφήσετε μερικά λεφτά.

Πού; Ευρώπη

Κλειστό ξενοδοχείο

Ο ταξιτζής σας λέει ότι το ξενοδοχείο που θέλετε να πάτε είναι κλειστό και προσφέρεται να σας πάει σε άλλο. Αν συμφωνήσετε, θα σας πάει σε ένα ακριβότερο ξενοδοχείο από το οποίο παίρνει ποσοστά.

Πού; Ευρώπη

Αγγλικά

Όμορφες κοπέλες θα σας ακούσουν να μιλάτε αγγλικά και θα σας ζητήσουν να τις βοηθήσετε να εξασκηθούν. Θα σας καλέσουν σε ένα καφέ και θα προσποιηθούν ότι θα σας κεράσουν. Αλλά όταν έρθει η ώρα, θα εξαφανιστούν.

Πού; Κίνα

Ψεύτικοι μοναχοί

Μια ομάδα μοναχών θα σας ζητήσει δωρεά και θα σας δείξει ένα βιβλίο με τα ονόματα δωρητών και τα ποσά που έδωσαν. Τα χρήματα δεν πάνε στον ναό, αλλά ο κόσμος έχει την τάση να μιμείται αυτό που βλέπει.

Που; Κίνα

Ψεύτικη στάση

Περιμένετε το λεωφορείο σας, αλλά δεν θα έρθει, γιατί δεν υπάρχει στάση, μόνο ένα ψεύτικο σήμα. Θα σας πλησιάσουν πονηροί οδηγοί ταξί για να μοιραστείτε την κούρσα με άλλους τουρίστες.

Πού; Κίνα

Ευλογία

Αυτοί οι «άγιοι» είναι πρόθυμοι να σας ευλογήσουν για ένα συγκεκριμένο ποσό. Η πληρωμή είναι ξεχωριστή για κάθε άτομο που ευλογείται. Αν αρνηθείτε, θα σας καταραστούν 100 φορές χειρότερα.

Πού; Ασία

Οδηγός ταξί που εξαφανίζεται

Φτάνετε στο ξενοδοχείο σας και ο οδηγός του ταξί προσφέρεται να σας βοηθήσει με τα πράγματα. Θα εξαφανιστεί αμέσως μαζί με τα πράγματα σας.

Πού; ΗΠΑ

Λερωμένα ρούχα

Κάποιος ρίχνει το ποτό του πάνω σας επίτηδες, παρ’όλο που μοιάζει με ατύχημα. Θα προσφερθεί να σας βοηθήσει να το καθαρίσετε – μαζί με τις τσέπες σας.

Πού; Βραζιλία

Οδηγός ταξί

Κάποιοι οδηγοί ταξί μπορεί να εκμεταλλευτούν την άγνοια σας και να ακολουθήσουν μεγαλύτερη διαδρομή. Άλλοι πειράζουν το ταξίμετρο για να πάρουν περισσότερα χρήματα.

Πού; Σε όλο τον κόσμο

Κακός αστυνομικός

Αστυνομικοί θα σας πουν ότι γίνεται επιστροφή πλαστών χαρτονομισμάτων στο αστυνομικό τμήμα και θα σας ζητήσουν να δουν το πορτοφόλι σας. Όταν το επιστρέψουν, θα είναι άδειο. Άλλη εκδοχή: έχετε προβλήματα με την βίζα και πρέπει να πληρώσετε πρόστιμο.

Πού; Σε όλο τον κόσμο

Χαλασμένη κάμερα

Μια παρέα θα σας πλησιάσει και θα σας δώσει μια χαλασμένη κάμερα. Όταν την δώσετε πίσω, θα πέσει «κατά λάθος» και θα σπάσει. Θα σας κατηγορήσουν και θα ζητήσουν να πληρώσετε την επισκευή.

Πού; Σε όλο τον κόσμο

Φωτογραφία ζώου

Θα δείτε ανθρώπους με μαϊμούδες, φίδια ή παπαγάλους. Όταν περνάτε από μπροστά τους, θα βάλουν το ζώο στους ώμους σας και θα σας φωτογραφίσουν. Μετά θα απαιτήσουν πληρωμή.

Πού; Σε όλο τον κόσμο

Επιπλέον μενού

Κάποια εστιατόρια χρησιμοποιούν δύο μενού: σας φέρνουν το φτηνό, όταν είναι να παραγγείλετε, αλλά σας χρεώνουν με τις τιμές του ακριβού.

Πού; Σε όλο τον κόσμο

Φτηνές ξεναγήσεις

Πιο φτηνές ή δωρεάν ξεναγήσεις σημαίνει ότι θα σας πάνε στα μαγαζιά από όπου οι διοργανωτές παίρνουν προμήθεια.

Πού; Σε όλο τον κόσμο

Credit: BrightSide

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα