15 από τα πιο όμορφα πάρκα σε όλον το κόσμο

1. Villa Doria Pamphili, Ρώμη: Μια φορά κι έναν καιρό το Villa Doria Pamphili ήταν η εξοχική κατοικία μίας ευγενούς ρωμαϊκής οικογένειας. Αυτό το πάρκο των 184 στρεμμάτων περιλαμβάνει ακόμη και μια φυσική λίμνη, τη λίμνη Belvedere. Τώρα, το πάρκο φιλοξενεί συναυλίες και είναι ένα από τα καλύτερα σημεία της πόλης με το ρολόι πουλί.

2. Royal Botanic Gardens Βικτώρια, Μελβούρνη: Οι κήποι πήραν τον τίτλο αυτό από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ Το 1958 και φιλοξενούν 31 συλλογές φυτών.

3. Central Park, Νέα Υόρκη: Το Central Park μπορεί να είναι ένα από τα πιο διάσημα πάρκα στον κόσμο. Αυτό το πάρκο έχει κήπους, δεξαμενές, θαλάσσια ποδήλατα προς ενοικίαση, πατινάζ στον πάγο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συναυλίες το καλοκαίρι και φαινομενικά ατελείωτα μπαλώματα χόρτου που είναι ιδανικά για πικνίκ. Με 42 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, το Central Park είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στον κόσμο.

4. Tivoli Gardens, Κοπεγχάγη: Οι Tivoli Gardens δεν είναι ένα δημόσιο πάρκο, αλλά περισσότερο ένα ρετρό λούνα παρκ στην καρδιά της Κοπεγχάγης. Το πάρκο έχει ζωντανή μουσική, μια σειρά από απίστευτα εστιατόρια, κήπους και ακόμη και ένα boutique ξενοδοχείο.

5. πάρκο Guell, Βαρκελώνη: Αυτό το όμορφο πάρκο φιλοξενεί έργα του Γκαουντί, ενός διάσημου αρχιτέκτονα που είχε επηρεαστεί πολύ από τη φύση και τη θρησκεία. Το ανακτορικό Esplanade, που απεικονίζεται ανωτέρω, καλείται πλατεία Φύσης και προσφέρει μία όμορφη θέα της πόλης.

6. Κήπους του Λουξεμβούργου, Παρίσι: Ιδρύθηκαν τον 17ο αιώνα από τη βασίλισσα της Γαλλίας και μέλος της ισχυρής ιταλικής οικογένειας των Μεδίκων, τη Marie de Medici, οι κήποι του Λουξεμβούργου είναι διάσημοι για το όμορφο περιποιημένο γκαζόν τους, τις δεντροστοιχίες περιπάτου και τα ανθισμένα παρτέρια.

7. Hyde Park, Λονδίνο: Το Hyde Park προσφέρει ψυχαγωγικές λειτουργίες, όπως κολύμβηση, ιππασία και άφθονη χλωρίδα για να απολαύσουν οι επισκέπτες.

8. Balboa Park, Σαν Ντιέγκο: Το Balboa Park είναι το στολίδι του Σαν Ντιέγκο. Περιλαμβάνει πολλά μουσεία, θέατρα, κήπους και περισσότερο από όλα, αυτό το πάρκο είναι ένα μέρος που θα μπορούσατε να περάσετε μία ολόκληρη ημέρα ή και μία ολόκληρη εβδομάδα.

9. Keukenhof, Ολλανδία: Αυτό το πάρκο, που βρίσκεται μόλις νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ στην πόλη Lisse, έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Γίνεται πιο όμορφο όταν οι τουλίπες ανθίζουν. Και γι ‘αυτό το πάρκο, οι τουλίπες είναι το παν. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κήπους λουλουδιών σε όλο τον κόσμο, με περίπου επτά εκατομμύρια βολβούς να φυτεύονται σε ετήσια βάση.

10. πάρκο Ueno, Τόκιο: Αυτό είναι άλλο ένα πάρκο που είναι γνωστό για τα λουλούδια του, αλλά στο πάρκο Ueno, είναι όλα σχετικά με τις «Sakura» ή αλλιώς τα άνθη της κερασιάς. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, όταν τα δέντρα βρίσκονται σε άνθιση, οι άνθρωποι πλημμυρίζουν το πάρκο για πικ-νικ. Το Ueno είναι μακράν το πιο δημοφιλές πάρκο της πόλης της Ιαπωνίας, και έτσι αξίζει ένα ταξίδι.

11. Stanley Park, Βανκούβερ: Αυτό το τεράστιο πάρκο εκτείνεται σε 400 εκτάρια και έχει ένα τροπικό δάσος, γραφική θέα στην προκυμαία και αρκετά αξιοθέατα όπως την λιμνοθάλασσα Lost, ένα έλος γλυκού νερού.

12. Golden Gate Park, Σαν Φρανσίσκο: Αυτά τα 1017 στρέμματα σαρωτικών λόφων, μονοπατιών και άλσος για πικ νικ, είναι φανταστικά. Για μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι μέσα στο ιαπωνικό Tea Garden. Βρίσκεται στο εσωτερικό του πάρκου και είναι ο παλαιότερος ιαπωνικός κήπος στις ΗΠΑ.

13. Ibirabuera Πάρκο, Σάο Πάολο: Το Ibirabuera πάρκο άνοιξε τις πύλες του (εντάξει, 10 πύλες) τον Αύγουστο του 1954. Είναι μια φυσική όαση που διαθέτει 218 διαφορετικά είδη φυτών, 156 είδη πουλιών και 35 είδη πεταλούδων, που όλα βρίσκονται μέσα στην πολυάσχολη πόλη της κρατικής πρωτεύουσας της Βραζιλίας. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης στη Νότια Αμερική. Κάντε μια χαλαρωτική βόλτα με ποδήλατο γύρω από το πάρκο, αν έχετε ποτέ την ευκαιρία να πάτε.

14. English Gardens, Μόναχο

15. Το High Line, Νέα Υόρκη: Πιθανώς μία από τις πιο έξυπνες χρήσεις του χώρου της πόλης, το High Line στη Νέα Υόρκη ήταν κάποτε μια αερογέφυρα τρένων. Δεδομένου ότι ήταν αχρησιμοποίητο για περίπου τρεις δεκαετίες πριν από την εκ νέου διαμόρφωσή του ως ένας δημόσιος χώρος. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αρπάξετε ένα παγωτό ή έναν καφέ και να πάτε με τους φίλους σας καθώς περπατάτε στο The High Line.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα