15 περίεργα ζώα που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!

Η φύση είναι μαγική, μεγαλοπρεπής και μας προκαλεί δέος. Τις περισσότερες φορές.

Τις υπόλοιπες είναι απλά περίεργη, όπως αποδεικνύουν και τα πλάσματα που θα δείτε στη συνέχεια.

Το ψάρι fringehead

Άκρως προστατευτικό με την περιοχή του, αυτό το ψάρι παλεύει με το είδος του χρησιμοποιώντας το τεράστιο στόμα του για να την προστατεύσει.

Ο βραζιλιάνικος τζίτζικας

Κυρίως γνωστός για το “καπέλο” στο κεφάλι του, ο σκοπός του οποίου παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος.

Το πιτσιλωτό ψάρι με… χέρια

Πήρε αυτό το όνομα εξαιτίας των άκρων των πτερυγίων του που θυμίζουν μικροσκοπικά χεράκια και του επιτρέπουν να περπατάει στο βυθό της θάλασσας.

Το μαύρο δρακόψαρο

Παρόλο που είναι τρομακτικό, σίγουρα είναι και πολύ ενδιαφέρον καθώς μοιάζει με μίνι θαλάσσιο δράκο που βγήκε από κάποιο παραμύθι. Παράγει μόνο του φως (βιοφωτισμός) και τα θηλυκά είναι έως και 8 φορές μεγαλύτερα από τα αρσενικά, φτάνοντας τα 40 εκατοστά.

Tardigrade, η θαλάσσια αρκούδα

Μπορεί να είναι μικροσκοπικό, αλλά αυτό το πλάσμα μπορεί να επιβιώσει μια δεκαετία χωρίς τροφή και νερό, μπορεί να αντέξει 10 φορές περισσότερη ραδιενέργεια απ’ ότι ο άνθρωπος και 6 φορές μεγαλύτερη πίεση στα βάθη της θάλασσας.

Το χιτωνόζωο-κυνηγός

Αυτά τα ερμαφρόδιτα πλάσματα είναι η ζωική έκδοση του σαρκοφάγου φυτού Venus. Παγιδεύουν μικρά ζώα στα τεράστια στόματά τους, ενώ διαθέτουν τόσο θηλυκό όσο και αρσενικό αναπαρωγικό σύστημα.

Η φώκια-ελέφαντας

Προφανές το όνομα εξαιτίας της μύτης της που μοιάζει με προβοσκίδα, ενώ ταυτόχρονα είναι το μεγαλύτερο είδος φώκιας που υπάρχει. Παρατηρήστε πόσο ανατριχιαστικά ανθρώπινα είναι τα μάτια τους…

Το ψάρι με τα κόκκινα χείλη

Πρόκειται για ένα ψάρι που δεν έχει ιδιαίτερη ικανότητα στο κολύμπι, αλλά χρησιμοποιεί τα θωρακικά του πτερύγια για να περπατήσει στην άμμο του βυθού και να συρθεί ανάμεσα από τους βράχους.

Το βλοσυρό του βλέμμα σε συνδυασμό με τα κατακόκινα χείλη σίγουρα δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Το ιαπωνικό καβούρι-αράχνη

Ο γιαπωνέζικος κάβουρας αράχνη, macrocheira kaempferi πιο επιστημονικά, είναι το μεγαλύτερο γνωστό αρθρόποδο που πάτησε ποτέ στη Γη!

Το σώμα του φτάνει τα 40 εκατοστά και τα πόδια του μπορούν να φτάσουν και τα 3,5 μέτρα. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι επιστήμονες, οι κάβουρες αυτοί μπορούν άνετα να τυλίξουν με τις δαγκάνες του ένα αυτοκίνητο αρκεί αυτό να αντέξει, αφού το βάρος τους ξεπερνάει τα 20 κιλά!

Η χίμαιρα

Το ψάρι (long-nosed chimaera), που ζει σε μεγάλα βάθη, φτάνει σε μήκος το ένα μέτρο, έχει τρομακτικό στόμα και δηλητηριώδη αγκάθια στο ραχιαίο πτερύγιο. Το δέρμα του είναι γκρίζο, μαλακό και δεν καλύπτεται από λέπια. Η ουρά του είναι πολύ μακριά και μοιάζει με μαστίγιο.

Το ροζ armadillo

Ζει στην Αργεντινή και είναι το μικρότερο του είδους του. Φτάνει σε μήκος τα 10 εκ.

Gerenuk

Αυτή η αντιλόπη με τον εξαιρετικά μακρύ λαιμό ζει σε ερημικές περιοχές της Αφρικής. Τα επίσης μακριά πόδια τους τους επιτρέπουν να τρέχουν πολύ γρήγορα, αλλά είναι τόσο λεπτά που… σπάνε εύκολα! Μπορούν επίσης να στέκονται στα πίσω πόδια τους για να φτάνουν τους καρπούς των δέντρων.

Το λιοντάρι-τίγρης

Το 2004 ένα αρσενικό λιοντάρι και μία θηλυκή τίγρη ζευγάρωσαν και έφεραν στον κόσμο ένα υβριδικό ζώο γνωστό ως liger – από lion (λιοντάρι) και το tiger (τίγρη) – γένους θηλυκού.

Ο χοίρος της Ινδονησίας

Το συγκεκριμένο είδος χοίρου το συναντάμε κατά κύριο λόγο στην Ινδονησία, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι χαυλιόδοντές του μεγαλώνουν απευθείας μέσα από το δέρμα συνεχώς και αν δεν κοπούν θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν και θα του τρυπήσουν το κρανίο!

Axolotl

Επίσης γνωστό και ως “το ψάρι που περπατάει”, αυτός ο μικρούλης είναι στην πραγματικότητα μια σαλαμάνδρα. “Βγαίνουν” σε μαύρο, γκρι, χρυσό ή λευκό χρώμα (όπως αυτό της φωτογραφίας) και δυστυχώς από το 2013 δεν έχει βρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ στο φυσικό του περιβάλλον, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το είδος είναι υπό εξαφάνιση και όσοι έχουν απομείνει βρίσκονται σε θαλάσσια πάρκα.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα