15 Απίστευτες Οφθαλμαπάτες που δημιούργησε η Μητέρα Φύση. Ειδικά με την 11η θα Κολλήσετε για ώρα!

Η μητέρα φύση είναι η πιο εκπληκτική δημιουργός. Τα αριστουργήματά της είναι τόσο εκπληκτικά και εντυπωσιακά, που μοιάζει σαν να αποτελούν μέρος κάποιου άλλου εξωπραγματικού κόσμου.

Ένας υποβρύχιος καταρράκτης

Αυτή η ψευδαίσθηση δημιουργείται από τις καταθέσεις άμμου που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής του Μαυρίκιου. Μοιάζουν με ένα τεράστιο υποβρύχιο καταρράκτη.

Μια ζωγραφιά

Φαίνεται λες και το τοπίο είναι ζωγραφισμένο, ενώ είναι απολύτως πραγματικό. Το παιχνίδι των σκιών και του φωτός κάνουν εκπληκτική δουλειά.

Μια ταραγμένη θάλασσα

Αυτά τα σύννεφα, μοιάζουν σαν μια φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Η μαγική λίμνη

Η λίμνη Uyuni είναι διάσημη για την διαστρεβλωμένη αντίληψη χώρου που προκαλεί. Κατά τη διάρκεια των βροχών, το αλκαλικό έδαφος της λίμνης μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο καθρέφτη.

Στο χείλος του γκρεμού

Φαίνεται σαν ένας άνθρωπος να περπατά στην άκρη ενός γκρεμού, αλλά στην πραγματικότητα είναι η όχθη ενός ποταμού που ρέει μέσα στον Glen Canyon.

Ένα μωρό

Φαίνεται σαν ένα μωρό σχηματισμένο στα κλαδιά του δέντρου, όμως στην πραγματικότητα το μωρό βρίσκεται μόνο στην κοιλιά της μαμάς του.

Μια άβυσσος

Φαίνεται λες και δύο αγόρια κάνουν άλμα στο κενό, όμως στην πραγματικότητα είναι το Φρέαρ του Ιακώβ, το οποίο βρίσκεται στην πολιτεία του Τέξας.

Ένα σχήμα δέντρου

Αυτά τα σχήματα δέντρου στην Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού, σχηματίζονται στην άμμο λόγω του υψηλού εύρους της παλίρροιας στα ρηχά νερά και εμφανίζονται λόγω των ισχυρών ρευμάτων.

Πέτρινα κύματα

Στα σύνορα μεταξύ Αριζόνας και Γιούτας, θα δείτε μερικούς μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς. Έχουν σχηματιστεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια από αμμόλοφους που σταδιακά μετατράπηκαν σε στερεό βράχο.

Ένας δρόμος στο βουνό

Φαίνεται σαν ένας δρόμος στο βουνό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια εικόνα του ποταμού Κολοράντο. Μοιάζει έτσι, λόγω του χρώματος και των αποχρώσεων του ποταμού.

Ένας ανεμοστρόβιλος που καίγεται

Στην πραγματικότητα είναι μια εικόνα του ποταμού Rio Tinto στην Ισπανία, ο οποίος είναι γεμάτος απόβλητα από εξορυκτικές δραστηριότητες. Ο ποταμός έχει γίνει όξινος και το έντονο κόκκινο χρώμα του νερού προκαλείται από το υψηλό ποσοστό των βαρέων μετάλλων που περιέχει.

Ήλιοι φαντάσματα

Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως παρήλιο, και συνήθως προκαλείται από τη διάθλαση του ηλιακού φωτός από κρυστάλλους πάγου που παρασύρονται στην ατμόσφαιρα.

Ένας ιστός αράχνης

Φαίνεται σαν να είναι μια τέλεια φωτογραφία βροχής. Αλλά αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα παρατηρήσετε ότι κάθε μία σταγόνα, απλά έχει πιαστεί από ένα ιστό αράχνης.

Μια ζέβρα με δύο κεφάλια

Βλέπουμε αυτή την εικόνα, διότι η εναλλαγή του μαύρου και του λευκού δεν μας αφήνει να διακρίνουμε τις άκρες των αντικειμένων.

Credit: Brightside

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα